Inopi har domino-brikkerne på plads

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. marts 2002.


Den danske virksomhed Inopi er kåret som europæisk prisvinder. Bag hæderen ligger strategi om klar satsning på små og mellemstore virksomheder.

Egentlig skulle Inopi slet ikke have været afsted i år. Når administrerende direktør Claus Due alligevel købte sig en plads på flyet til Lotusphere i Orlando for godt en måned siden, var det fordi, han havde fået fortalt, at firmaet var blandt finalisterne i konkurrencen om de eftertragtede internationale Beacon Awards.
Og turen var flybilletten værd. Inopi, der har specialiseret sig i Lotus Domino-løsninger, fik en Beacon-pris for "Distinguished Achievement". Inopi fik prisen for at være den europæiske virksomhed, der har vist de flotteste resultater inden for omsætning, adgang på nye markeder, innovation og succes hos kunderne i 2001.
Inopi er stiftet i 1997 og blev i både 1998 og 1999 placeret som finalister i det årlige europæiske Lotus-træf. I 1998 som Rising Star og året efter for at have skabt den bedste europæiske messaging-løsning.
- Prisen, vi fik i år, kan vel siges at være beviset for, at vi faktisk var en Rising Star i 1998, konkluderer Claus Due.
Helt fra starten har Inopi haft de små og mellemstore virksomheder som målgruppe, satset dedikeret på Lotus Domino og samtidig haft særlig kompetence på iSeries.
- Vores fokus er ikke på det offentlige, og vi går ikke efter Top 100-virksomhederne. Det giver os klart en fordel i forhold til konkurrenterne, der nu i stigende omfang går efter samme målgruppe. Især fordi det kræver erfaring og fokusering, siger han.
Stor opmærksomhed
Han mener, at prisen har en værdi i virksomhedens forhold til kunderne, men bestemt også i forhold til leverandøren, IBM.
- Den giver en stor opmærksomhed baglæns i fødekæden og er et synligt bevis på en gensidig forpligtelse. Især denne pris giver en øget markedsaktivitet fra IBM-Lotus' side, forklarer Claus Due.
Han mener også, at prisen skaber tryghed og kvalitet hos kunderne, og at Inopi kan bruge den til at løfte sig selv op i markedet.
Inopi er med i IBM's TCI-program (Top Contributer Initiative) og er, trods sine blot 20 ansatte, en af de virksomheder, der klarer sig bedst i programmet.
- Vi er i 2002 IBM Premier Business Partner, hvilket kun 12 partnere i Danmark er, og kan med denne titel profilere os som det rigtige valg af Lotus Domino løsnings- og konsulenthus. Vi behøver ikke længere at støtte os særlig meget til vores gode samarbejdspartnere for at klare os i konkurrencen om kunderne, siger Claus Due. Han tilføjer, at strategien om at levere samarbejdspartnerens Best-of-breed produkter sammen med Inopis egne konsulenter fortsat vil være i højsædet.
I øjeblikket er han ved at lægge sidste hånd på et nyt strategioplæg for virksomheden, som skal vokse i den nærmeste fremtid.
Hvordan det skal ske, vil han endnu ikke fortælle nærmere om.

Billedtekst: Lotus-chefen Al Sollar overrakte en Beacon Award til danske Inopis administrerende direktør Claus Due under Lotusphere i Orlando.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere