Videlity skifter strategi

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. marts 2002.


Nis Juhl Lorenzen har afløst Kurt Cramon som chef for Videlity Software, der fremover vil udvikle og sælge løsninger til Supply Chain Connection i stedet for e-business middelware.

TopNordics tidligere viceadministrerende direktør Nis Juhl Lorenzen har skiftet hardware-kasserne ud med software. Den 1. marts tiltrådte han som administrerende direktør for det danske softwarehus, Videlity, hvor han tiltrådte i september.
- Efter 12 år i TopNordic fik jeg i efteråret tilbuddet fra Videlity Software om at stå for den internationale ekspansion. Og så gjorde jeg op med mig selv, at det var tid til at prøve noget andet end TopNordic, fortæller Nis Juhl Lorenzen.
Han lægger ikke skjul på, at den kapitaltilførsel på 51 millioner kroner, virksomheden samtidig fik tilført fra blandt andre Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Dansk Erhvervsinvestering og det tidligere moderselskab, Proactive, var medvirkende årsag til hans beslutning.
I dag sidder han så på direktørposten, mens Videlitys tidligere administrerende direktør, Kurt Cramon, som også er virksomhedens stifter, har trukket sig tilbage. Planen er dog, at han skal fortsætte som medlem af virksomhedens bestyrelse.
- Det er en ekstremt spændende opgave jeg står overfor. Det er i princippet samme branche, som jeg hidtil har arbejdet i, men samtidig så anderledes, at der næsten er tale om et brancheskift. I TopNordic havde jeg en masse små bolde i luften hele tiden, her er der tale om færre, men større, bolde, siger Nis Juhl Lorenzen.
Siden efteråret sidste år har Videlity Software været i færd med at ændre sin produktstrategi. Oprindeligt blev virksomhedens produkt lanceret som en softwareløsning til at binde front- og backend-systemer sammen i e-business-løsninger.
I dag skaber Videlity løsninger til Supply Chain Connection.
- Det, vi producerer, er kort fortalt en Supply Chain Connector, der henvender sig til virksomheder inden for handel og industri. Vi tror ikke, at mange virksomheder er så voldsomt langt fremme teknologisk set, mange af dem udveksler for eksempel stadig data via kommaseparerede filer og har behov for operationelle løsninger, de kan bruge via internet, forklarer Nis Juhl Lorenzen.
Den nye produktsuite blev præsenteret på Cebit i sidste uge, og Videlity Software er i øjeblikket ved at indgå aftaler med danske virksomheder om at gennemføre pilotprojekter.
- Når vi har sikret os, at løsningen er så nem at bruge, som vi mener, det er tilfældet, går vi i gang med den egentlige markedsføring. Det bliver sansynligvis til efteråret. I første omgang i Danmark, senere internationalt sammen med en eller flere partnere. Det kunne eksempelvis være IBM eller Navision, men vi har ikke indgået nogle aftaler endnu. Vi vil være 110 procent sikre på, at produktet holder vand, siger Nis Juhl Lorenzen.
Han forestiller sig, at produktet vil blive sat til salg via typiske ERP-forhandlere og nævner WM-data som et oplagt eksempel.
- Men det kan også være via mindre forhandlere, tilføjer han.

BoksUdskilt fra Proactive
Videlity Software hed oprindeligt Proactive Software og blev stiftet i sommeren 2000, da den tidligere IBM-mand Kurt Cramon sammen med Proactive startede datterselskabet. I efteråret 2001 blev virksomheden tilført 51 millioner kroner i venture-kapital og er i dag et selvstændigt selskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere