CMG skærer ned

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. marts 2002.


Konsulentvirksomheden CMG fyrer medarbejdere og sender direktør hjem. Ny strategi satser på samarbejde med partnere.

Hårdnakkede rygter i IT-branchen påstår, at koncernen CMG har sat sin danske division til salg. Det afvises på det kraftigste af både det hollandske hovedkontor og den administrerende direktør i Danmark, Ebbe Bo Hansen.
Han tilføjer dog, at alt er til salg til den rigtige pris.
- Vores hollandske og engelske ejer har skiftet strategi for det skandinaviske marked. Den oprindelige strategi var, at det danske kontor skulle fungere som et stort og stærkt selvstændigt brohoved til resten af Skandinavien. Nu er strategien ændret, så vi i Danmark i stedet skal satse på tætte partnerskaber, forklarer Ebbe Bo Hansen.
Fra at have beskæftiget mere end 100 medarbejdere i Danmark sidste år, efter en omfattende hvervekampagne, har virksomheden nu under 60 ansatte. De seneste fyringer fandt sted i februar måned.
- Det er sket for at tilpasse virksomheden til de ændringer, der er sket på markedet, siger Ebbe Bo Hansen, der i dag sidder alene på posten som administrerende direktør for virksomheden.
Direktør fratrådte
I forbindelse med de seneste fyringer fratrådte hans direktør-kollega Bengt Berg.
- Vi har haft mange medarbejdere siddende derhjemme, og det var nødvendigt at skære ned og afskedige. Samtidig var det nødvendigt at skære ned på ledelsesniveauet, og den 4. februar, blev det besluttet, at jeg skulle fratræde. Vi var alt for mange, og det var nødvendigt at gøre noget for at begrænse omkostningerne i virksomheden, siger Bengt Berg.
Han er bundet af en konkurrence-klausul i et år, men ser frem til at starte en virksomhed for sig selv, når perioden udløber.
CMG-gruppen, der er børsnoteret i Holland og England købte i juni 2000 det britiske selskab Admiral Plc., som i 1999 havde opkøbt de to danske selskaber B&B Datacare og International Data Support (IDS). Bengt Berg er en af stifterne bag B&B Datacare, mens Ebbe Bo Hansen har en årrække bag sig i IDS.
CMG's konkurrenter i Danmark tæller virksomheder som TietoEnator, Cap Gemini, WM-data, EC Soft og IBM.
Internationalt er CMG kendt for sin styrke på mobile internetløsninger.
- Som selskab har vi nogle ret stærke løsninger, men det kræver partnerskaber at opnå den volumen, der skal til på det nordiske marked, siger Ebbe Bo Hansen.

Billedtekst: Bengt Berg (billedet), tidligere administrerende direktør i CMG, har forladt virksomheden og overladt styringen til sin direktør-kollega Ebbe Bo Hansen.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere