Zentropa bag planer om IP-tv til danskerne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. februar 2002.


MEDIA. Zentropa-selskabet TVropa står bag planer om at sende
masser af digitalt tv fra selskabet Medianet Danmark gennem
jordbaseret sendenet. Det giver bedre dansk tv, mener
udviklingsdirektør Niels Aalbæk Jensen.

Hvis man skal tro på TVropas udviklingsdirektør Niels Aalbæk Jensen, er der ingen grænser for hvor godt tv, der er på vej til danskerne. Hvis altså visionen om Medianet Danmark bliver en realitet.
Den nye medieinstitution skal være et slagkraftigt alternativ til de gamle kolosser DR og TV2. Tanken er at udnytte et kommende digitalt jordbaseret sendenet til at sende op mod fyrre tv-kanaler til danskernes fjernsynsskærme ved hjælp af IP-protokollen.
- Der vil være plads til ti gange flere kanaler, hvis man bruger IP-teknologi til at sende signalerne med. Samtidig vil det kunne give bedre tv, fordi digitalt tv er så billigt at distribuere, siger Niels Aalbæk Jensen.
Udviklingsdirektøren fortæller, at det kun koster omkring 5.000 kroner pr. time at distribuere tv ved hjælp af IP-teknologi i forhold til de cirka 250.000 kroner, det i dag koster for DR at sende en times fjernsyn. Dertil skal man lægge produktionsomkostningerne.
20 timers opera
TVropa har beregnet, at man kan producere 20 timers opera om ugen i et år for 2,5 millioner kroner. Hvis man til det tal lægger 7,5 millioner kroner til distribution og markedsføring, bliver det samlede beløb 10 millioner kroner - en brøkdel af hvad det koster at reklamere på tv.
Niels Aalbæk Jensen tror, at de største virksomheder i Danmark vil være interesserede i at betale for godt tv til danskerne i stedet for at bruge pengene på at købe reklametid på de store kanaler. Og det kan betyde bedre tv.
- Hvis vi får en digital kanal, kan vi få mere danskproduceret fjernsyn betalt af virksomhederne, mener han.
TVropa skal eje fem procent af Medianet Danmark. Resten skal andre private virksomheder eje. Men alle virksomheder kan blive sponsorer for programmer. Selskabet skal udleje en digital tv-boks til forbrugerne for rundt regnet 30 kroner om måneden.
Kulturminister Brian Mikkelsen overvejer for tiden, om staten skal bruge 100 millioner kroner på at opbygge et jordbaseret digitalt sendenet. Bliver svaret ja, indleder TVropa en charmeoffensiv for at få en plads i det digitale sendenet.
Niels Aalbæk Jensen understreger dog, at TVropa kan bruge alle andre teknologier til at levere digitalt tv til danskerne.
De hidtidige tiltag er dog endnu ikke blevet til noget. Senest har samarbejdsparterne TV2, Egmont og Tele Danmark opgivet planerne om video-on-demand via internet-tv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere