Spil betalingsspil på nettet, gratis

Et onlinespil behøver ikke at være hverken kæmpestort eller dyrt. Vi har samlet fem interessante onlinespil, der - som udgangspunkt - er gratis. Se budgetspillene her.

Spil betalingsspil på nettet, gratis

Der findes et hav af betalingsspil på nettet, hvor der lokkes med, at man sagtens kan spille gratis.

Men spillet er bare så meget sjovere, hvis man lige betaler et ubetydeligt lavt beløb for at komme lidt hurtigere frem end de andre nærigpinde.

Heldigvis kan flere af spillene spilles helt gratis af spilleren på et stramt budget. Samtidig har de fleste af spillene den fordel, at de ikke kræver en kraftig pc og kan spilles, mens chefen ikke kigger.

De måske mest kendte spil, som alle reklamerer en del på nettet, er Ikariam, Travian og Gladiatus.

De kan alle tre spilles uden at komme penge i maskinen, men slår på at det vil være nemmere, hurtigere og sjovere, hvis man vælger at hoste op med lidt ekstra.

Betalingen er dog ikke et engangsbeløb, da du i spillene køber ydelser for en begrænset tid. Det samme gælder i øvrigt også for de to sidste spil WeeWar og Kingdom of Loathing.

Ikariam, realtime strategi

Ikariam er et strategisk udviklingsspil, hvor man skal opbygge sin civilisation i en ø-baseret verden, der har aner til den græske mytologi.

På hver ø findes en ressource, der er nødvendig for at opbygge ens imperium. For at vokse er det nødvendigt at satse på handel, opbygning af kolonier og selvfølgelig en flåde og en hær til forsvar af ens suverænitet.

Det handler ligeledes om at opbygge, eller blive en del af, en alliance, for sammenhold gør stærk.

Hvis du betaler.
For penge fra den virkelige verden kan man i Ikariam købe Ambrosia, gudernes føde. For Ambrosia kan man så købe diverse tekniske ydelser i spillet. Det kan være ekstra ressourcer i en periode, bytte ressourcer med computeren, og diverse oversigter der skal give et bedre overblik over ens byer, militær, udvikling og diplomati.

Hvis du ikke betaler.
Hvis du vælger at køre din civilisation på tomlen, ja så har du ikke de ovennævnte fordele. Det vil sige, du selv skal holde øje med, hvad du bygger i den enkelte by og huske, hvad du vil bygge derefter, selv handle med andre spillere, og du selvfølgelig ikke nogen bonus til ressourcer ud af den blå luft.

Prøv Ikariam her.

Travian, realtime strategi

Travian foregår i en verden, hvor gallere, germaner og romere kæmper om plads og magt.

Du vælger fra start, hvem du vil repræsentere, og så går det stort set som i Ikariam ud på at opbygge ens by(er), samt handle og kæmpe.

Travian tager dog længere tid end Ikariam, da videreudviklingen af mange af ens bygninger er begrænset af andre bygningers udvikling.

Desuden skal du også kæmpe mere, da du ikke behøver at nøjes med at angribe andre spillere, men også kan angribe felter, hvor farlige og vilde dyr hersker og derigennem få flere ressourcer.

Hvis du betaler.
Hvis du vælger at tage pungen frem til Travian, får du faktisk muligheden for at omsætte det til en hel del ting. Venteliste til ens byggeprojekter, råstof forudberegning, et større verdenskort, arkiv og sorteringsfunktion for ens meddelelser, sortering på markedspladsen, rapporter, statistikker, simulatorer og så videre.

Desuden kan man som i Ikariam få et boost til ens ressourcer i en periode. Samtidig har Travian lavet en lækker gimmick, så man kan prøve en lille del af disse features, når man starter spillet op, og man kan dermed se, hvad man går glip af, hvis man ikke betaler. Det første fix er som bekendt altid gratis.

Hvis du ikke betaler.
Ingen penge - ingen kage. Du kan sagtens spille spillet, men Travian tager væsentligt længere tid at spille uden betaling, da bygningernes udvikling er afhængig af andre bygningers udvikling, så en venteliste til ens bygninger er næsten et must.

Prøv Travian her.

Gladiatus, realtime kampspil

Gladiatus er, som navnet antyder, et gladiatorspil.

Du er en gladiator i en romersk by og skal bruge din tid på at blive bedre som gladiator ved at stige i level og få bedre udstyr.

Det lidt mærkelige i spillet er, at du faktisk har frit råderum over, hvor du vil gå hen i byen, og om du vil kæmpe i arenaen, eller om du vil gå på opdagelse uden for byen. Udenfor kan du jage fjender, dyr og monstre i din søgen efter at blive bedre og nå til tops som gladiator.

Der er desuden også muligheden for at være medlem af en orden med andre spillere. For som i Ikariam og Travian er det kun en fordel at være flere sammen, da du så står stærkere imod andre spilleres angreb.

Hvis du betaler.
Der ligger i spillet begrænsninger på, hvor ofte du må gå på opdagelse i løbet af en dag, og hvor hurtigt efter en kamp i arenaen du må kæmpe igen. Hvis du betaler for spillet, får du dobbelt så mange point til at udforske med, og du må kæmpe i arenaen hvert femte minut i stedet for hvert femtende minut. Du får mere plads i din rygsæk, og du får bedre oversigt over din orden.

Hvis du ikke betaler.
Ja, så får du ikke de ovenstående ting. Opbygningen er som i Ikariam og Travian baseret på, at hvis du betaler, så får du mere ud af spillet. Hvis du alligevel springer betalingen over, kan du sagtens spille Gladiatus, det tager bare længere tid, men Gladiatus slutter heller ikke, så det er kun din tålmodighed, der kommer på prøve.

Prøv Gladiatus her.

WeeWar, tur-baseret kampspil

WeeWar er et tur-baseret kampspil. Man spiller på en forholdsvis lille bane imod en til fem andre spillere, hvor du skal indtage modstandernes byer med diverse troppetyper, og afslutningsvis udrydde dem og vinde æren.

Rimeligt simpelt og i den forstand ret charmerende, men det er andre levende spillere, du er oppe imod, så det er ikke nødvendigvis noget nemt spil.

Med til spillet er en map-editor, så du kan lave dine egne kort og udfordre dine venner og fjender til en kamp hen over Anholts ørkenlandskab, eller hvad fantasien nu rækker til.

Hvis du betaler.
Ved betaling får du lov til at spille 10 baner simultant, og du får adgang til flere typer tropper. Desuden kan du spille de kort, du selv tegner, og du spiller reklamefrit. I den tid, vi har spillet gratis, har vi dog ikke set nogen reklamer, så den reklamefridel er nok lidt meget at betale for.

Hvis du ikke betaler.
Når man ikke betaler til krigsmaskineriet, så hæmmer det faktisk ikke synderligt meget. I stedet for 10 baner simultant kan du spille fire, og du kan ikke spille med dine egne kort. Du kan godt komme til at spille med alle troppetyper, der findes i spillet, men det er afhængigt af, at du spiller en kamp, som er startet af en spiller, der betaler.

Prøv WeeWar her.

Kingdom of Loathing, psykedelisk rollespil

Der findes mange seriøse rollespil på stort set alle platform, og så findes der Kingdom of Loathing.

Et mere vanvittigt spil skal man nok lede længe efter.

Spillet er nu opbygget som de fleste rollespil, til gengæld styrer du altså her en pindemand, kæmper imod dåseasparges, pinataheste og sovsefeer. Møntfoden er kød, du kan have et ballondyr som kæledyr og befinde dig fysisk i the right side of the track og the wrong side of the track.

Der er desuden indbygget en radiostation i hjemmesiden, samt opbygget en enorm wiki hvis man sidder fast, og det er ret sandsynligt. For spillet her er ikke nemt, eller mere præcist så er det nemt at lære, men svært at mestre. Og så har spillet en følelse af at være ret stort og have muligheden for lang tids underholdning.

Hvis du betaler.
For hver 10 dollar, man donere til spillet, får man en Mr. Accessory. Og selvom det er jo altid rart at accessorize din stil, så giver Mr. Accessory en ret god bonus til ens evner i spillet, samt at ens konoto ikke bliver slettet hvis man er inaktiv over et stykke tid.

Og så fremgår det selvfølgelig af din karakter, at du har en Mr. Accesory - så andre spillere kan se, at du har betalt.

Desuden kan man købe merchandise fra t-shirts til kalender og plastikfigurer, hvis trangen melder sig.

Hvis du ikke betaler.
Du kan spille Kingdom of Loathing fuldt ud uden at betale. Uden betaling har du blot ikke en Mr. Accessory og kan ikke blære dig med det eller få bonusserne fra den. Men der er ellers ikke nogen forhindringer i spillet. Hvis du vælger betaling, føles det faktisk mest som en donation til et sjovt online fænomen.

Prøv Kingdom of Loathing her.

Betaling, hvorfor?

Man kan spørge sig selv, om det overhovedet er nødvendigt at betale i nogen af de her spil?

Betalingen er klart målrettet dem, der vil have, spillet skal flyde hurtigere, som vil stige hurtigere på ranglisten og lignende. Det gælder især for de tre første spil.

Men for de tre første gælder det så også, at spillene kan snegle sig frem, især når man er kommet lidt ind i dem, så man er fristet til at betale. Om prisen er dyr eller ej kan diskuteres, men for de tre første, kan prisen hurtigt løbe op, da man køber forbedringer i en tidsperiode, og når tiden er løbet ud, skal man altså investere igen, hvis man vil tilbage til alle fordelene. Og det kan hurtigt blive mange kroner, hvis man sidder og kigger lidt på alle de ting, man kan bruge ens penge på i spillet.

I Weewar kan man slippe med en betaling der dækker et helt år for cirka 120 kroner, og i Kingdom of Loathing gælder Mr. Accessory, så længe man spiller, og der kan man slippe med omkring 50 kroner.

Man behøver altså ikke betale, og det gode ved alle spillene er, at man kan prøve, om det er noget for en, før man vælger at betale. Dét er god service.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere