Alt om Google Earth

Har du endnu ikke prøvet Google Earth, så er det på tide at kaste dig ud i den tidsrøvende satellit-tjeneste. Vi har samlet alt - lige fra download til bizarre steder - om den populære tjeneste i denne artikel.

Alt om Google Earth

Har du endnu ikke prøvet Google Earth, eller er det kun blevet til få klik i den populære satellit-tjeneste, så læs denne gennemgang af forskellige muligheder i Google Earth og kast dig ud i en tidsrøvende udforskning af jordkloden.

Først og fremmest skal du naturligvis have Google Earth installeret på din computer.

I april kom satellit-tjenesten i en dansk version, der samtidig havde forbedret navigationen og udnyttede 3D-mulighederne bedre.

Du kan downloade den nyeste udgave af Google Earth her.

Geografi- og historieundervisning

Ud over at Google Earth er rigtig god underholdning, kan man også lære utrolig meget.

Dels den større geografiske-forståelse man opnår, men takket være alle mulige rundture kan man også blive klogere på slagmarker fra Anden Verdenskrig, fodboldstadions i hele verden eller fængsler over hele kloden - bare for at nævne nogle eksempler.

Klik ind i Google Earth Forum, hvor du finder guides og rundture til Google Earth.

Hemmeligheder i Google Earth

Google Earth byder på mange hemmelige og spændende steder.

Du kan selv gå på opdagelse, men du kan også læne dig tilbage og se YouTube-videoer med de særlige og overraskende lokaliteter.

På et tidspunkt blev det desuden afsløret, af der var en hemmelig flysimulator i Google Earth.

Simulatoren er der stadig, men den er bare ikke så hemmelig længere. Start Google Earth og vælg fanen 'Funktioner' og klik på 'Start flysimulator'. Derefter vælger du flytype - F16 eller SR22 - og hvilken lufthavn, du vil starte fra, og så er det bare med at holde vingerne lige…

Alternative Google Earth-muligheder

Vil du vide, hvad der gemmer sig på den præcis modsatte side af jorden? Så prøv "Dig Here" i Google Earth, der afslører, at det bestemt ikke er kineserne, man når frem til, hvis man graver et hul i Danmark.

Læs mere om "Dig here", bliv astronaut for en dag og andre alternative Google Earth-muligheder her.

Sidste år blev der tilføjet en ny funktion i Google Earth - muligheden for at se YouTube-videoer fra forskellige lokaliteter. Læs mere om muligheden her.

Google Sky

Fik man nok af at udforske jordkloden, så kom Google Sky meget passende og gav mulighed for at dreje 180 grader og kigge ud i rummet.

I Sky kan man gå på opdagelse blandt 100 millioner stjerner og 200 millioner galakser, og det fungerer ligesom Google Earth med at trække, zoome, søge og markere.

Se en demo af Google Sky her og prøv funktionen ved at gå ind i Google Earth, vælge fanen 'Vis' og klik på 'Skift til Google Sky'.

Man kan få nogle helt utrolige og flotte syn i Google Sky. Læs mere om de fantastiske syn, og hvordan du finder dem her.

Bizarre syn i Google Earth

For dem der har haft rigtig god tid eller bare været heldige, er der dukket nogle ret bizarre og sjove syn op i Google Earth.

Heldigvis har folk valgt at dele dem med os andre. Her kan du se nogle danske eksempler samt en lang række indsendte eksempler fra PC Worlds læsere.

Kigger vi ud i den store verden, dukker de rigtig bizarre syn op. Se en pink kanin i Italien eller et kæntret skib i Irak her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere