Prøvekørt: Google Picasa 3 beta

Googles populære billedprogram Picasa er klar i en beta-version. Vi har prøvekørt den tidligere test-vinder og er slet ikke skuffede. Se her hvorfor du skal opgradere.

Prøvekørt: Google Picasa 3 beta

Vi har i flere omgange anmeldt Googles Picasa-tjeneste, som består både af et udmærket billedbehandlingsprogram samt en gratis web-baseret lager- og delingstjeneste.

Og vi har ikke været bange for at rose nogle af delene, som leverer funktioner nok til at tilfredsstille langt de fleste amatørfotografer.

Professionelle vil nok foretrække Adobe Lightroom 2, men så er prisen også over 2.000 kroner.

Picasa kan imidlertid det, som det skal til: Det laver kataloger bestemt af optagelsesdato, det skaber en nem oversigt over tusindvis af billeder, og det kan læse RAW-filer fra næsten alle digitale spejlreflekskameraer.

Samtidig er programmet godt koblet sammen med den gratis onlinetjeneste, sådan at du nemt kan udgive dine billeder - både til en udvalgt gruppe af modtagere og til hele internettet.

Det kan du med Picasa 3

Picasa 3 er stadig i beta, og med Googles traditionelle lukkethed er det svært at spå om, hvornår produktet er færdigt, og om funktionerne er endelige. Men vi våger et øje og præsenterer funktionerne alligevel.

Ved første kig er der dog ikke sket voldsomt meget med Picasa fra version 2,7 til 3.0. Men går du i gang med det, kommer ændringerne frem.

En smart filterfunktion i toppen lader dig vise stjernemarkerede billeder, fotos som du har uploadet, eller billeder hvor der er ansigter på.

Den sidste mulighed så vi gerne udvidet med individuel ansigtsgenkendelse (som i søg efter fotos kun med svigerfar), men indtil da er funktionen meget nyttig.

Lav film af dine billeder

Hvis du ikke vil overlade dine billeder til svigermors bladren eller til et slideshow, kan du med Picasa 3 lave film ud af billederne.

Formatet er enten Microsofts wmv, eller du kan uploade filmen direkte til Youtube. Du kan her vælge imellem forskellige faste stilarter samt opløsninger.

Fin lille funktion, men billeder taber nu engang en del i kvalitet ved at blive komprimeret til en film. Upload til Youtube funktionen gav os også konstant fejl, da vi prøvede - nok en beta-ting.

Flere og bedre collager

Picasa 2 kunne lave collager i forskellige layouts. Som noget nyt kan du med Picasa 3 få bedre kontrol over de layout-skabeloner, som der ligger i Picasa. Det vil sige, at du kan ændre på rammernes bredde, omarrangere billederne, rotere de udvalgte fotos, og alt det andet som skal til, for at din collage tager sig bedst muligt ud.

Du kan se et par eksempler på collager til højre. De er fra redaktionens minigolf-udflugt, hvor nyhedsredaktør Mikkel W. Nielsen viste sin overraskende klasse ved at knuse resten af redaktionen.

Automatisk screenshot

Tager du screenshot med Print screen-knappen eller Alt+Print screen (udelukkende aktivt vindue) lagres et bmp-billede automatisk med Picasa 3. Det er smart, hvis du skal gemme eller vise andre et bestemt vindue. Desuden kan det nemt uploades og deles.

Lettere lokal-computer-til-online arbejdsgang

Det har altid været en af Picasas styrker, at det er så nemt at uploade billeder til nettet. Picasa 3 har tilføjet et par småting, som har gjort det lidt nemmere. Samtidig er der kommet en ny synkroniseringsfunktion til, som lader dig synkronisere billeder og mapper on- og offline.

Desuden kan du slette albums direkte fra programmet. Ikke det helt store, men det viser lidt om, at Google arbejder mod en tættere integration af off- og onlineindhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere