Artikel top billede

Det bliver svært at få øjenkontakt med føreren af Googles Prius-testbiler, for der er ingen. Dog sidder der en rutineret co-driver klar til at tage over, hvis den selvkørende kunstige intelligens skulle svigte.

Google tester selvkørende bil med kunstig intelligens

Søgeselskabet Google er i gang med at teste selvkørende biler, der med kunstig intelligens og helt uden menneskelig indgriben navigerer rundt i trafikken.

Software-selskabet Google er for længst begyndt at søge forretningsområder uden for den søgemaskine, der hamrede selskabet ind på verdenskortet.
 
I sidste uge kom Google TV, og nu viser det sig, at Google også er i gang med at prøvekøre en bil, der kan navigere rundt i trafikken af sig selv. 
 
Læs også: Nu kommer Google TV: Internet på dit stuealter  
 
Det skriver The New York Times.
 
Seks førerløse Toyota Prius og en enkelt Audi TT har tilsammen kørt over 225.000 kilometer - svarende til 5,5 gange rundt om jorden - på californiske gader og stræder, hvor der kun har været sporadisk menneskelig kontrol over køretøjerne.
 
For i bilen sidder der en rutineret chauffør klar til at tage fat i rattet, hvis noget går galt med bilens kunstige intelligens. 
 
Styret af video og lasermåler
Chaufføren har en løn på 80 kroner i timen. Og han sidder i bilen sammen med en software-ekspert fra Google, der holder øje med, at alt kører lige så godt indvendigt som udvendigt.
 
For Googles selvkørende bil bliver styret af en kombination af et videokamera på bilens tag, GPS, WiFi, radar-sensorer og en laser-afstandsmåler.
 
De ydre apparaters registreringer bliver derefter sendt ned til bilens software, der behandler data og får bilen til at navigere rundt i trafik som eksempelvis San Franciscos bakkede gader og ude på byens vartegn, The Golden Gate Bridge.
 
Ruten er planlagt på forhånd, og bilerne kører op til fartgrænsen, som er preloadet i bilens database inden afgang. Bilens kørestil kan dog justeres til individuelt behov fra "forsigtigt" til "aggressivt", hvor en af forskellene er, hvordan bilen tager initiativer i trafikken. 
 
Ét uheld ved rødt lys
Google oplyser til The New York Times, at de førerløse biler kun har været udsat for ét enkelt uheld, og det skete, da en trafikant kørte op i den førerløse bil, der holdt for rødt lys.
 
Googles ambition med projektet er da også at øge sikkerheden på vejene, hvor i alt 1,2 millioner mennesker på verdensplan sidste år mistede livet i trafikuheld.
 
Manden bag de selvkørende biler, den 43-årige software-professor Sebastian Thrun fra Google, forventer, at de selvkørende biler med tiden kan halvere antallet af uheld i trafikken, fordi de selvkørende biler med deres 360 graders synsvinkel er i stand til at tage mere velovervejede beslutninger end mennesker.
 
Google erkender dog, at de selvkørende biler endnu kun er på forsøgsstadiet.

Der vil derfor gå mange år, før den første selvkørende bil kører af samlebåndet og hjem til din garage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere