Artikel top billede

EU vedtager kontroversiel fildelings-rapport

Medlemmerne af Europa-Parlamentet har åbnet døren for strengere straffe til internetbrugere ved at stemme for en kontroversiel betænkning om intellektuelle rettigheder.

Computerworld News Service: Teksten til den ny EU-betænkning om strengere straffe til internetbrugere, som er skrevet af den franske politiker og parlamentsmedlem Marianne Gallo, blev vedtaget med 328 stemmer for og 245 imod, og nu er vejen banet for nye regler og sanktioner på området for hele den europæiske union.

Frankrig har allerede kriminaliseret fildeling af intellektuel ejendom for andre end rettighedsindehaveren.

Rapporten efterspørger bedre koordination og strammere regler til beskyttelse af intellektuel ejendom online, og den konkluderer, at erfaringen viser, at den nuværende lovgivning ikke er tilstrækkelig.

Kritikere er bekymrede for, at betænkningen vil betyde, at nationale regeringer vil gå efter små individuelle fisk frem for at have fokus på kriminelle grupper. 

Men mange EU-lande er positive over for en hård linje - for eksempel den såkaldte "three strikes"-regel, som i sidste ende kan betyde, at brugerens forbindelse bliver afbrudt, hvis han eller hun bliver taget i ulovlig fildeling.

Irland gennemførte tilsvarende regler, da landets største internetudbyder, Eircom, kom under pres fra organisationen IRMA (Irish Recorded Music Association).

Firmainteresser før borgerne?

Frankrigs version af loven, kendt som Hadopi, er sammen med Englands lov om Digital Economy vedtaget, men bliver ikke håndhævet fordi myndighederne i de to lande afventer de andre EU-landes beslutning.

Borgergrupper og andre kritikere mener, at betænkningen vægter de store firmaers rettigheder højere end almindelige menneskers.

"Gallo-rapporten er et billede på, hvordan underholdningsindustrien forsøger at gennemtvinge et privat copyright-politi. Undertrykkende foranstaltninger som "three strikes"-reglen og andre tiltag, der begrænser folks ret til at være på nettet, er en overtrædelse af menneskers fundamentale rettigheder, for eksempel retten til en fair retssag, retten til at kommunikere frit og retten til privatliv," siger Jérémie Zimmermann, som er grundlægger af borgergruppen La Quadrature du Net, der har markeret sig i debatten om betænkningen.

Gruppen opfordrer folk til at protestere til deres lokale parlamentsmedlem.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere