Afsløring: Så hurtig er Intels Nehalem

Sidst i 2008 er Intel klar med næste processorgeneration, kaldet Nehalem eller det mere officielle Core i7. Mens vi andre må vente, er de første benchmarks begyndt at lække. Vi har taget et kig på resultaterne. Se her om Core i7 er værd at vente på.

Selvom Intel og andre hardware-producenter gør deres bedste for at stoppe lækager, så er de der altid.

En af dem skete under Intels Developer Forum, hvor testere fra Hexus.net fik muligheden for at teste Intels kommende processor kaldet Core i7 - eller blot kodenavnet Nehalem.

Og Hexus.net kom ikke uforberedte. Det betyder, at deres test er en sammenligning mellem Intels nuværende topmodel QX9770, en Intel QX6800 og en AMD Phenom X4 9950 BE.

Resultaterne viser, at den kommende Core i7 med en clockfrekvens på 2,93 gigahertz er 10 til 30 procent hurtigere end den eksisterende QX9770 med en clockfrekvens på 3,2 gigahertz. Samtidig står det klart, at AMD's nuværende serie efterlades helt i støvet.

Endnu ikke klar til spil

På spilleområdet er Core i7 dog ikke i stand til at overgå de eksisterende modeller. Det kan sagtens skyldes, at det Core i7 system, som Hexus.net har haft fat i, stadig er et stykke vej fra de færdige produktionsmodeller.



Mere om Nehalem og Intels næste generation:
  • Du kan se flere historier om Nehalem på PC Worlds Hardware Watch.

  • Læs here testen og se benchmarks her hos Hexus.net.

  • PC Worlds Q&A om de nyeste processorer



  • Desværre inkluderer testen ikke oplysninger om strømforbrug, som ellers er et væsentligt parameter for tiden. For mens ekstra ydelse altid er rart, så er vi i de fleste computersituationer derhenne, hvor den maksimale ydelse kun er påkrævet ganske sjældent - specielt med de moderne quadcore processorer. Blandt andet derfor kunne vi for nyligt, lidt overraskende, konstatere, at AMD's Phenom-processor kan være et godt køb.




    IT-JOB

    Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

    Senior Delivery Manager

    Dansk Sygeplejeråd

    IT-teknisk medarbejder

    Sentia Denmark A/S

    Service Delivery Manager
    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Also A/S
    Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere