Photoshop: Sådan gør du billedet til kunst

Med textures kan du skabe ekstremt kreative billeder, du ikke troede mulige. Tag dit gamle, kedelige foto og pimp det op, så det ligner noget fra kunstudstilling. Vi viser her hvordan.

Photoshop: Sådan gør du billedet kunstnerisk

Det er ikke så svært at give ens billeder en voldsom overhaling, så de kommer til at ligne noget fra en kunstudstilling.

Hemmeligheden er textures. Det vil sige baggrunde med en tekstur, og det er netop dette mønster, som skal blandes sammen med et original foto.

Vi har tidligere interviewet photoshop-guruen Julianne Kost, og du kan se nogle af hendes kreative billeder i denne artikel. Billederne er blevet til ved netop at blande forskellige textures og fotos.

På de næste sider viser vi, hvordan du selv kommer i gang med de kreative øvelser. Det er overraskende let.

Vi bruger Photoshop Elements 6, men tricket virker også i andre udgaver af Photoshop.

Download en baggrund gratis

Før vi går i gang er det vigtigt at finde nogle gode textures. Dem findes der heldigvis mange af på nettet, og flere websider tilbyder dem gratis, blandt andet hos Textureking.com. Her er alt fra rustent metal, vægge med sprækker, glas, cementblokke og sten. Alt sammen noget som kan være med til at give dit billede et helt nyt udseende.

Gør laget gennemsigtigt

Brug flere textures

Eksperimentér med effekter

Finindstilling og rettelser

Her er resultatet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere