Asus Eee PC 901 får dansk premiere

Pcworld.dk anmeldte Asus Eee PC 901 i juli, men uden den endnu var klar i Danmark. Nu har en større elektronikkæde bekræftet lanceringsdatoen. Se her, hvornår du kan få en bedre og billig minibærbar.

Seneste skud på stammen, Asus Eee PC 901, kommer ifølge mininote.dk til Danmark i september.

- Vi kan bekræfte, at Asus Eee PC 901 kommer til Danmark i uge 36 eller senest i uge 37, siger Peter Kaic, der er Nordisk Indkøbschef i Expert, til mininote.dk.

Expert kan dog endnu ikke oplyse en pris, men med en pris på 2.500 kroner for Eee 900 med Linux kan vi gætte på, at Eee PC 901 bliver en smule dyrere. Læs også vores anmeldelse af Eee PC 901 her.

I modsætning til den Eee PC 900, som i dag sælges i Expert og Elgiganten, leveres Eee PC 901 med Intels spændende Atom-processor.

Processoren er ikke meget større end en fingernegl, men kan alligevel køre styresystemer - inklusiv det ellers krævende Windows Vista. Læs vores reportage fra lanceringen af Intels Atom her.

Også Medion er klar med en mininote-model - med Intels Atom processor - kaldet Akoya mini 10" netbook. Den lanceres i Aldi i morgen onsdag til en pris på lige under 3.000 kroner. Desværre betyder Medion Danmarks test-politik, at vi ikke kan præsentere en anmeldelse.

Mange flere modeller på vej

Ud over Asus og Medion er flere andre producenter på vej med minibærbare. Acers Aspire One ventes til Danmark her i august, MSI Wind sælges i dag online flere steder, HPs 2133 ventes senere på året (anmeldelse her) og Lenovo har netop annonceret deres S10 model. Den sidste skal vi dog nok ikke forvente at se herhjemme, da Lenovo ikke sælger computere målrettet forbrugere i Danmark.

Populært marked

Ifølge en undersøgelse fra Taiwan Market Intelligence Center bliver der alene i 2008 langet otte millioner såkaldte mininotes over disken. En hel del af de bærbare er variationer af Eee PC, Asus's storsælger til mellem 2.500 og 3.000 kroner afhængigt af styresystem.

Oprindeligt lanceret i 2007 med en ældre celeron-processor overraskede Eee PC alle ved at sælge stort. Ikke kun i fattige lande, men også i vesten hvor mange entusiaster glædede sig over en simpel, men fuld funktionsdygtig maskine til omkring 2.500 kroner. Læs også vores anmeldelse af den oprindelige Asus Eee PC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere