Intel Centrino 2: Her er din nye bærbare computer

Intel er nu klar med næste generation af deres bærbare platform, kaldet Centrino 2. Dermed er det farvel til kodenavnet Montevina og goddag til din nye bærbare Centrino 2 computer. For uanset om du er til firma- eller privat-pc, kommer du nok til at stifte bekendtskab med Intels nye teknologi. Vi har en hurtig gennemgang klar.

Der er stor chance for, at hvis du læser dette på en nyere bærbar, så er den baseret på Intels Santa Rosa-platform.

Den udkom i maj 2007 og leverede, ifølge vores test, både bedre ydelse og bedre batterilevetid.
Men nu er afløseren klar, og ikke overraskende påstår Intel endnu engang, at ydelsen er forbedret mens batterilevetiden er øget. Om det passer, kan du læse i pcworld.dk's første danske test af en Centrino 2 bærbar.

For de fleste forbrugere vil forskellen primært bestå i, at en lille etiket på den bærbare vil proklamere, at der er tale om et Intel Centrino 2 produkt. Men ændringerne stikker noget dybere end som så - hvad Intel allerede løftede sløret for, da pcworld.dk dækkede lanceringen i Shanghai i april.

Stationær teknologi

Intels nye bærbare platform har nemlig lånt en del af den nyeste teknologi, som normalt ses hos de hurtige stationære computere. Det betyder, at Centrino 2 har fået en hurtigere bus, så processoren nu kan kommunikere med 1066 mhz med resten af computeren, at processorerne, som er en del af Centrino 2, har fået en større cache på op til seks megabyte, og at hukommelsesteknologien er opgraderet til DDR3.

Det sidste skal man dog nok tage som, at muligheden for DDR3 er til stede, for priserne på DDR3 er stadig en smule højere og gevinsten ikke så håndgribelig. Så de første modeller vil sandsynligvis blive lanceret med DDR2. Intel hævder dog selv, at anvendelsen DDR3 på sigt vil betyde op til 25 procent bedre ydelse med anvendelsen af samme mængde strøm.

Også det trådløse netværk har fået en overhaling, hvor forbedringerne blandt andet indebærer, at det trådløse netværkskort bruger mindre strøm, når du ikke anvender forbindelsen.

Bærbar quadcore

Det samme gælder sandsynligvis muligheden for de såkaldte quadcore-bærbare, hvor den bærbare computer er udstyret med en kraftig processor med fire kerner. Det giver mulighed for bærbare, der kan udkonkurrere de fleste stationære computere, men sandsynligvis i en indpakning som er mere slæb- end bærbar.

Med alle forbedringerne på plads regner Intel med, at en typisk Centrino 2 bærbar samlet set vil sluge 25 Watt. Det er en forbedring på knapt 10 Watt i forhold til forgængeren, mens ydelsen ved et uændret strømforbrug sandsynligvis vil ligge på 10 til 15 procent.

I øvrigt har Intels konkurrent AMD ikke ligget på den lade side. AMD kunne således i starten af juni præsentere deres nyeste bærbare platform kaldet PUMA. Du kan læse vores opsummering af Puma-landvindingerne her.

Er du i øvrigt løbet sur i alle de tekniske udtryk, så vil du nok have glæde af vores enkle guide til det bedste bærbar-køb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere