Artikel top billede

Adobe betaler over en milliard for dansk-ledet firma

Amerikanske Adobe Systems køber softwarefirmaet Day, der har danske Erik Hansen i spidsen.

Day Software Holding AG.

Det er navnet på et schweizisk baseret firma, som websoftware-giganten Adobe Systems i dag betaler 1,4 milliarder kroner for.

Day, som det solgte firma kalder sig selv, udvikler såkaldte web content management-systemer forkortet WCMS.

Virksomheder med disse WCMS-systemer kan eksempelvis gøre det nemt for brugere på hjemmesider at oprette profiler, skrive indhold og lignende, der bliver associeret med web 2.0.

Topchefen i Day, som Adobe nu køber, er danske Erik Hansen, som tidligere har arbejdet for Apple og Siemens.

"Vi er henrykte over at tilslutte os Adobe og kombinere vores ekspertise inden for web content management med teknologier," lyder fra Erik Hansen i en pressemeddelelse.

"Vi mener, at dette er en vinderkombination for både Adobe- og Day-kunderne," udtaler han videre.

Erik Hansen har ifølge allbusiness.com boet i Schweiz siden 2007. Han har en fortid hos blandt andre Siemens og Apple. Sidstnævnte firma har han arbejdet for i både Europa og i USA.

Købet betyder, at Days software kommer til at indgå i Adobe-porteføljen af produkter rettet imod erhvervslivet.

Day har 146 ansatte, og de er fordelt over to hovedkontorer i Basel og Boston samt en række salgskontorer verden over.

Adobe køber op

Adobe Systems, der blandt andet er kendt for Flash-teknologien, var også sidste år involveret i en milliardhandel. Det skete, da Adobe købte selskabet Omniture for over ni milliarder kroner.

Omniture skiftede ejer i september sidste år, og det betød blandt andet, at en række danske ansatte fik Adobe som arbejdsgiver. Der var således 21 ansat hos Omniture i Danmark dengang.

Et år tidligere købte Adobe også op i Danmark, da den amerikanske koncern købte Århus-virksomheden YaWah for et ukendt millionbeløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere