Snart stopfodres din mobil med lækkert indhold

Du slipper snart for at koble computeren til din mobil med noget så gammeldags som et kabel - for programmer, musik og film vil blive streamet direkte til din lomme. Få forklaringen her.

Snart stopfodres din mobil med lækkert indhold

Apple og Google var engang de bedste slyngveninder og strategiske allierede i kampen mod Microsoft.

Så fik Google den fremragende ide at skabe et mobilt operativsystem, Android, og så brød helvede løs.

I dag konkurrer de to giganter på et væld af områder, og det betyder heldigvis bedre og mere avancerede produkter og tjenester for os forbrugere.

Begge firmaer gør nu klar til en krig på en helt ny front; indhold i skyen.

Hvad betyder det så for dig, tænker du måske? Faktisk en hel masse.

I dag er det faktisk lidt af en bøvlet affære at få digitalt indhold med på farten.

Din mobiltelefon er i mange henseender stadigvæk afhængig af din computer for at få overført musik, fotos, film og dokumenter. Ligeledes er der ikke nogen nem måde at udveksle data og informationer.

Hvis du har købt en app til din iPhone på computeren, så skal du finde kablet frem og synkronisere med iTunes, og falder du over en spændende artikel på mobilen i toget, så er der ikke en nem og brugervenlig måde at læse resten på computeren, når du endelig er mødt på arbejde.
Men et bliver der snart lavet om på.

Google åbner for godteposen

Da Google tilbage i maj afholdt sin udviklerkonference, Google I/O, i San Francisco fik vi en forsmag på firmaets planer for, hvordan livet skal gøres lettere med en Android-mobil i lommen.

Google demonstrerede, hvordan du slet ikke behøver at have din musik liggende lokalt på mobilen.

I stedet skal du blot lade musikken blive på computeren derhjemme eller uploade den til Googles servere.

Derfra bliver hele musiksamlingen streamet til din mobil, enten via WiFi eller 3G.

Men hvad nu, hvis du vil have fat i nyt musik? Intet problem, siger Google. Firmaet vil dog ikke skabe et program á la iTunes eller Windows Media Player, der tillader dig at købe og synkronisere musik.

I stedet viste internetgiganten en musikbutik på nettet, hvor du blot klikker på de sange, du ønsker, og så starter din mobiltelefon helt automatisk med at downloade dem - igen enten via 3G eller WiFi.

Samme teknologi blev brugt til at sende info fra en computer til Android-mobilen.

Google viste, hvordan du med ét klik kunne sende en rutevejledning fra Google Maps direkte til din smartphone. Og hvad med den der historie, du sidder og læser på pcworld.dk? Du sender den bare direkte til skærmen på din Android-mobil og kan fortsætte med at læse løs på farten.

Apple: Vi kan også

Nu rapporter websiden Boygeniusreport.com, at Apple er på vej med lignende funktionalitet. Websiden citerer en "troværdig kilde hos Apple," men uden verificering af informationen fra anden side skal nedenstående nok tages med et gran salt.

Der er dog ikke noget overraskende eller kontroversielt over de tre løsninger, som Apple angiveligt arbejder på i øjeblikket:

1. Streaming af musik og film fra Apples servere til dine computere og bærbare enheder

2. Streaming af musik og film fra din computer til andre computere og bærbare enheder

3. Trådløs synkronisering mellem iTunes og dine bærbare enheder

Apples direktør, Steve Jobs, har faktisk allerede afsløret, at det bliver muligt at synkronisere trådløst med iTunes. En bruger skrev fornyelig en mail til Apple-chefen og spurgte om det nogensinde blev muligt. "Jep, en eller anden dag," lød svaret fra Hr. Jobs.

Streaming af indhold fra Apples servere eller din egen computer til din iPhone synes også at være en naturlig udvikling.

Allerede i dag døjer mange brugere med manglende plads på deres mobiler, og problemet vil kun blive værre i takt med, at vi kræver konstant adgang til film og tv-serier, gerne i perfekt kvalitet.

Boygeniousreport.com skriver, at Apple sandsynligvis vil lancere den nye funktionalitet ved et event i løbet af efteråret.

Væn dig til det

Udviklingen med at lade indholdet blive på en eller anden server i skyen skal ses i forlængelse, at de vaner, vi allerede har erhvervet i forhold til information på nettet.

Der var engang, hvor e-mail var noget man hentede og gemte på din computer, og hvor opslagsværker og digitale kort skulle købes på cd-rom'er og installeres på computeren.

I dag synes vi jo, det er det mest naturlige i verden at bruge Hotmail eller en Exchange-server, og at bruge Google Maps eller Wikipedia.

Spørgsmålet er om Google og Apple har spurgt mobilselskaberne, hvad de synes om planerne...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere