Avatar billede verner0805 Nybegynder
11. december 2013 - 13:45 Der er 4 kommentarer

Har TDC som mail udbyder og har oprettet 4 mail-modtagere - søger løsning hvor hver bruger kun modtager egne mails

Jeg har en mailkonto hos TDC, hvor til jeg har oprettet 4 mail-modtagere (eg. bruger1@mail.tdc.dk; bruger2mail.tdc.dk; bruger3@mail.tdc.dk; og bruger4@mail.tdc.dk;)

Udfordringen består nu i at hver gang en af disse brugere henter mails hjem via. f.eks. Outlook, så modtager vedkommende alle mails til alle 4 brugere.

Jeg har fået forklaret at dette skyldes at de 4 brugere er aliasser, som alle er knyttet til en og samme "mail-box" (sammenligning med en postkasse ved en villa hvor al post til alle beboere lægges i den samme postkasse, og hvor den der tømmer postkassen tager al post med indenfor).

Jeg vil nu gerne installere og konfigurere noget software således at hver af de 4 brugere nu kun modtager mails adresseret til specifik til brugeren. Jeg har en maskine der vil blive dedikeret som lokal mail-server. Denne maskine kører Windows 8 (64) og vil evt. også blive anvendt som printer-server.
Mail-klienterne vil som udgangspunkt bruge Outlook, men hvis web-mail tillades vil dette blot være en ekstra bonus.

Jeg kan anvende TDC's mailserver med POP3 og ASMTP (har én bruger id med tilhørende password) til at sende/hente mails.

Nu er mine spørgsmål så:

1 - Findes der (helst) gratis software ala Exchange som umiddelbart giver den ønskede funktion ? - i givet fald hvilken ?

2 - Har prøvet at installerer SmarterMail som mailserver program og kan her fint hente og sende mails, men også her modtager hver bruger alle mails til alle brugere - hvordan sikrer jeg at mails bliver fordelt mellem mine brugere ? (her er det OK med en generel beskrivelse - så må jeg selv søge den specifikke løsning)

Ser frem til at modtage jeres input.
Avatar billede Poko1 Ekspert
11. december 2013 - 13:58 #1
Du kan ikke skille det ad i pop3mail du sal over i noget Exchange Server
Avatar billede Poko1 Ekspert
11. december 2013 - 14:07 #2
sal=Skal det skal lige tilføjes at hvis det er Outlook Express kan det lade sig gøre!
Avatar billede verner0805 Nybegynder
11. december 2013 - 16:04 #3
Jeg tænkte godt at jeg skulle over i noget egentlig mail-server noget som f.eks. Exchange Server, hvilket da også er grunden til at jeg har prøvet at installere SmarterMail, der skulle være en "Exchange level"-mail server...

Umiddelbart virker SmarterMail fint og modtager mails fra TDC's mail server via POP3 - min udfordring er som nævnt nu at det ladet til at være den bruger i SmarterMail der henter mails fra TDC der modtager alle mails til alle mine brugere (aliaser i hos TDC) frem for serveren der modtager mails og fordeler dem...

Jeg havde en "idé/tanke" om at serveren ville hente alle mails for mine brugere og siden "fordele" dem til de individuelle brugere...det er denne opsætning jeg tror/føler jeg mangler at få sat rigtigt op...
Avatar billede verner0805 Nybegynder
11. december 2013 - 16:05 #4
...samme problemstilling gør sig vel også gældende for Exchange Server...
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester