Avatar billede foas Nybegynder
24. marts 2009 - 11:35 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

Forskel på harddiske

Hej,

Jeg har brug for en ekstern harddisk, som både kan bruges til min PC og til min kærestes Mac.

I oversigten på WD's hjemmeside (http://www.westerndigital.com/en/products/index.asp?cat=8&language=en) står nogle af harddiskene til at være "formatted for Mac". Men hvis jeg klikker ind på den første (My Book Essential Edition - én der ikke står som "formatted for Mac"), står der under systemkrav, at den kan bruges til Mac også...

Hvat er forskellen mellem, om den er "formatted for Mac" og ikke?
Avatar billede Slettet bruger
24. marts 2009 - 12:21 #1
Forskellen er filsystemet. Windows bruger NTFS (http://en.wikipedia.org/wiki/NTFS) og Mac bruger HFS+ (http://en.wikipedia.org/wiki/HFS_Plus). Mac OS X kan fra standard godt læse, men ikke skrive til en NTFS partion (Windows (XP, Vista) kan hverken læse/skrive til/fra en HFS+ partion). Dette problem er dog blevet løst. Du kan hente drivers til Mac OS X fra http://www.ntfs-3g.org, som kan læse/skrive til NTFS eller du kan benytte dig af MacFuse, som kan findes på http://code.google.com/p/macfuse

Derfor kan du sagtens købe en MyBook eller anden harddisk, som ikke er "formatted for Mac" - hvilket giver dig mulighed for, at benytte harddisken på begge styresystemer.

Håber det kan hjælpe dig på vej. :)
Avatar billede foas Nybegynder
24. marts 2009 - 14:41 #2
Tak for svaret, maveas.

Hvad er forskellen på de to løsninger (NTFS 3G og MacFuse)? Hvad er den bedre løsning?
Avatar billede Slettet bruger
24. marts 2009 - 15:04 #3
Jeg har ingen erfaring med MacFuse. Dog har jeg selv god erfaring med NTFS-3G under Linux. Så mit valg ville selvfølgelig være NTFS-3G :)

Har Mac OS X en installer hvor man kan søge efter pakker ala Linux? For så kan du meget nemt installere driverne på din kærestes Mac via installeren!
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester



IT-JOB

SporingsGruppen ApS

App-udvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist til PMO

Billetkontoret A/S

.NET Full Stack Developer

MAN Energy Solutions

Department Manager Edge Platform