Avatar billede flmi Nybegynder
29. november 2005 - 18:34 Der er 10 kommentarer og
3 løsninger

Frontpage som designværktøj til hjemmeside

Jeg har brug for lidt hjælp og vejledning.
- Hvordan kommer jeg igang med min allerførste hjemmeside?
Ville det være en ide at anskaffe FRONTPAGE fra Microsoft - jeg synes godt mit værktøj må være lidt professionelt og koste lidt.
- Er Frontpage et sådan værktøj, eller har jeg misforstået det?
- Er Frontpage samtidig et FTP-program?
Håber ikke spørgsmålene er helt hen i vejret.
Min Internetudbyder foreslår følgende værktøjer:
- SmartFTP 1.0.983
- CuteFTP 4.2
- WS_FTP Professional 9.01 Hvad med dem?
Det var mange spørgsmål - på forhånd mange tak.
FL.
Avatar billede Slettet bruger
29. november 2005 - 18:49 #1
Frontpage er et rimelig forslag til en begynder, men jeg vil alligevel foreslå Macromedia Dreamweaver, da det har en bedre kode-visning og er generelt mere overskueligt, men samtidig er det også en del mere bekosteligt.

Frontpage har et indbygget ftp-program.
Avatar billede Slettet bruger
29. november 2005 - 18:49 #2
Og hvis du har Frontpage, behøver du ikke andre ftp-programmer.
Avatar billede schwarz84 Nybegynder
29. november 2005 - 19:04 #3
Frontpage er et særdeles dårligt program. Der er alt alt for mange fejl i den HTML-kode programmet genererer, og det kan hurtigt give dig mange ærgrelser da det kan betyde at siden vises forkert i visse browsere (Firefox, Opera etc...) og at du i princippet heller ikke har nogen garanti for at fremtidige versioner af Internet Explorer vil vise den (det er nok mest teoretisk men alligevel).
Derudover er det roddet over uoverskueligt at bruge. Det er ikke på nogen måde et program der lever op til det ellers høje niveau i Microsofts Office-programmer.
Som wicez vil jeg anbefale dig Macromedia Dreamweaver. I første omgang kan du jo prøve det gratis ved at hente det fra Macromedias hjemmeside.
En gratis mulighed er programmet Nvu som kan hentes fra http://www.nvu.com/. Det er et ganske godt program til almindelige hjemmesider men det møder muren hvis du skal til at bygge dynamiske server-ting på din hjemmeside (PHP etc...), men det er sikkert nok til dit behov.

Den bedste måde at skrive hjemmeside vil altid være at lære at skrive (X)HTML selv. Så er man kun underlagt sine egne begrænsninger og ikke et eller andet programs. Det tager lidt tid at lære, men det er ikke nær så svært som det lyder. Du kan lære det på denne side: http://www.w3schools.com/html/default.asp, og jeg vil mene at man kan nå at blive rimelig god til HTML på en weekend.

Jeg kan anbefale programmet FileZilla til ftp-brug. Det kan hvad du har brug for og er ganske gratis. http://filezilla.sourceforge.net/
Avatar billede stone Forsker
29. november 2005 - 20:29 #4
eller det her gratis program....

http://www.webwriter.dk/
Avatar billede Slettet bruger
29. november 2005 - 21:38 #5
Hehe ja netop, og underligt at forslaget skulle komme fra dig :P
Avatar billede saucer Nybegynder
30. november 2005 - 13:38 #6
Hvid du nu vil i gang med at lave hjemmeside så vli jeg råde dig til at lær HTML og så anskaffe dig en program som kan så lidt som muligt.

Jo mere hjælp du modtager fra en program jo dårliger bliver din slut kode. For hvis du ikke har samme tanke gang som programmet så vil din kode og programmets kode være noget rod. Og programmet vil hele tiden prøve at rette i din koden så den selv kan læse koden og så er det at der komme konflikter. Des uden har jeg ind til nu ikke mødt et WYSIWYG HTML editor der viser 100% det samme som en web.browser viser. Så hvad er pointen i at bruge den funktion når du aligevel skla åbne IE eller FF for at teste siden ?

Så lær HTML, det tager ikke så lang tid. Jeg er sikke rpå at hvis du giver den en uge hvor du laver alle øvelser der vises på www.html.dk og så prøve at lave en lille side så vil du inden så længe selv kunne skrive html i en notesblok og det vil gå hurtiger en hvis du har brugt en editor + at så vil din kode indeholde kun det som du selv har skrevet.

En anden problem er hvis du nu en dag vil vider med web og vil til at lær ASP eller PHP (PHP yes sir.) så vil du ikke kunne bruge den samme editor efter at det fleste html editor ikke fatter en brik af ASP eller PHP. + at du vil få det letter med at inplementere dine scripts / eller anders scripts i din kode hvis du ved hvad og hvor diverse html tags er..

Og rent faktisk er der heller ikke mange HTML tags som man skal kunne før man kan lave en lille side..
Kan man disse tags i hoved så kommer man langt med HTML

<a>,<img>,<table>,<u>,<i>,<b>,<br>

Nu er der nok mange der vil sige hey hey hey der er sq mange flere og ja det er der. Men med disse kan man fremvise noget og det er ved starten..
Avatar billede Slettet bruger
30. november 2005 - 15:16 #7
dreamweaver er ekseptionel god til php, og skriver næsten perfekt html.
Avatar billede saucer Nybegynder
30. november 2005 - 15:31 #8
wicez -->> Godt at du siger NÆSTEN :)  Men hvis du spørger mig så er det ikke godt nok.

Lige ved og næsten slår ingen ned fra hesten :)
Avatar billede kildeby Nybegynder
30. november 2005 - 17:13 #9
Jeg vil bare lige tilslutte mig at du skal lære lidt HTML og Stones webwriter er et glimrende program til dette - og så er det gratis. ROSER til det.
Avatar billede Slettet bruger
30. november 2005 - 17:29 #10
Saucer: til en begynder der gerne, forholdsvis hurtigt, vil lære php, er 99 % valid html, efter min mening, helt igennem i orden.
Avatar billede saucer Nybegynder
30. november 2005 - 18:23 #11
Wicez >> øøø  Hvad gae valid HTML med php at gøre ??? 

Jeg kan slet ikke se din synsvinkel i at det er okay at være 99% færdig med noget når man lige så godt kan tage 100%
Avatar billede Slettet bruger
30. november 2005 - 21:48 #12
Jeg mente html i stedet for php :)

Og de fejl der ligger i dreamweavers html er meget mere avancerede fejl, end en begynder vil kunne lære på de første på måneder (hvis han da ikke går all-in og læser hele w3.org)
Avatar billede Slettet bruger
30. november 2005 - 21:49 #13
tak for point.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Alle kurser indenfor Microsoft 365 – både til begyndere og øvede.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester