Avatar billede steent Nybegynder
10. juni 2004 - 13:50 Der er 25 kommentarer og
1 løsning

Salg af domæne(r)

Kunne ikke oprette spørgsmålet i Køb/Salg så jeg prøver her!

Nogen der ved hvor man kan sælge domæner til en fornuftig pris. Det drejer sig om forbrugersiden.dk og forbruger-siden.dk
Avatar billede mcpeterc Nybegynder
10. juni 2004 - 13:51 #1
Der er mange der sælger deres domæner på www.qxl.dk
Avatar billede exp Juniormester
10. juni 2004 - 13:57 #2
... og www.ebay.com ;-)
Avatar billede hoejrup Nybegynder
10. juni 2004 - 20:38 #3
Hvad mener du med en fornuftig pris, når de to links virker ikke.

/per
Avatar billede steent Nybegynder
10. juni 2004 - 21:01 #4
Hej hoejrup

Det er ikke et spørgsmål om at de ikke virker (altså at der ingen hjemmeside er der). Men mere et spørgsmål om at det er 2 gode domænenavne, og vi er int. i muligvis at sælge dem.

/SteenT
Avatar billede dna Nybegynder
10. juni 2004 - 22:34 #5
de er ca. lige så meget værd som årsafgiften til DK-hostmaster... hvis den altså er betalt!

dna
Avatar billede peterkopi Nybegynder
11. juni 2004 - 01:36 #6
Tænk, at der findes så arrogante dna! Det er da gode domænenavne, som der sikkert er nogen der kunne få en form for forretning ud af...
Avatar billede steent Nybegynder
11. juni 2004 - 06:42 #7
Hej dna

Jeg er da ked af at det er sådan du har det. Der er forretningsmæssig gevint at hente hvis man ellers kan finde ud af at bruge det til noget fornuftigt, jeg har desværre ikke tiden til det selv, og jeg tvivler på at du har den professionelle holding til det, hvis man ser på den måde du formulerer dig på. Du er tydeligvis ramt af janteloven.

Mvh
Steen T. Kjærulf
Avatar billede dna Nybegynder
11. juni 2004 - 11:57 #8
Ok.. Det var skam ikke for at være arrogant! Er ked af hvis det opfattes sådan!

Jeg har bare aldrig forstået ideen i at betale r**** ud af bukserne for et 'godt' domænenavn! Selvfølgelig er nogle navne bedre end andre, men med lidt fantasi finder man hurtigt et andet (og ledigt) navn, og så bruger man den kapital på en fornuftig markedsføring istedet. I sidste ende vil dette nok bedre kunne betale sig. Især når man køber domænenavne uden et tidligere indhold.

Tror det er de færreste af ens besøg man får ved at brugeren gætter sig frem til en web-adresse. (Med mindre det selvfølgelig er ens firmanavn, men så har man jo ofte alligevel krav til domæne-navnet også!)

Det var så den lange version af min mening! Håber ikke jeg har stødt nogen! Det var bestemt ikke meningen!

dna
Avatar billede exp Juniormester
11. juni 2004 - 12:14 #9
dna >>
Se på generelle ord som dating, sex, casino, scor - det er da ord man kunne finde på at prøve "from the top of your head" - og er ordet tilstrækkelig godt, kan det have så stor slagkraft, at selv en pris på en million ligger langt under den faktiske markedsføringsværdi.

Forestil dig at navnet er så godt, at du sparer 4 millioner på at skulle indprente navnet i potentielle brugeres hukommelse, alene fordi det er nemt at huske, og fænger godt... så har du faktisk tjent 3 millioner, selvom du gav 1 million for domænet...

Fx har ejeren af dating.dk lige købt dating.co.uk for en lille mill, og jeg er ret sikker på, at det er en temmelig god investering!
Kilde: www.computerworld.dk/default.asp?Mode=2&ArticleID=24039
Avatar billede dna Nybegynder
11. juni 2004 - 12:28 #10
Jeg kan godt se dit synspunkt, og du argumenterer også godt for det, men er ikke helt enig.(Men, hvem siger også at man skal være det)

Jeg ville bare aldrig købe et "tomt" domænenavn for så mange penge. (Snakker ikke om dating-eksemplet, men domæner generelt)

dna
Avatar billede mcpeterc Nybegynder
11. juni 2004 - 12:38 #11
Med mindre man er monsregistret så og bruger sin hjemmeside til ens firma eller andet i den forbindelse så kan andre firmaer overtage domæne navnet. Eksemple:
En af mine venner havde lavet sig en hp der hed noget ala fantasy.dk ugen efter han havde uploaded din hjemmeside og skulle vise den til mig, var det lavet om til en online sexshop, uden han var blevet kontaktet af nogen.
Avatar billede exp Juniormester
11. juni 2004 - 12:38 #12
dna >>
Det er jo netop dating-eksemplet der fordrer denne diskussion.

Der er jo ingen der vil betale seriøse knaster for www.jegerverdenskedeligstedomænenavnogkanikkebrugestilenskid.dk, hvorimod der *NETOP* kan være penge at spare ved at købe det helt rigtige domænenavn.

Og jo du ville, den dag hvor du har et stort firma med kontanter på kontoen, men domænenavnet, der lige præcis beskriver *DIN* virksomhed/kerneydelse er optaget, men står tomt.

Så jeg mener slet ikke du kan snakke domæner generelt...

Et konkret (og meget nært) eksempel er mig selv, der lige har købt et givent domæne. Det var optaget som .dk og .com, men .com'et var til salg for en, synes jeg, klækkelig overpris (det stod tomt).
Var faktisk lige ved at købe det, da jeg mener at genkendelsesværdien er så stor, at det i længden kunne betale sig, da jeg (dum og uforberedt), ved en tilfældighed opdagede, at .net og .org var frie... *haps haps*
Avatar billede dna Nybegynder
11. juni 2004 - 12:43 #13
Så kig på "forbrugersiden.dk" og "forbruger-siden.dk", som denne tråd startede ud med som udgangspunkt.

Indeholder de nogen form for markedsværdi??

dna
Avatar billede exp Juniormester
11. juni 2004 - 13:07 #14
Kommer jo an på hvem man er, og hvad ens målsætning og strategi er...

Jeg kan ikke bruge dem til noget, men der skal nok være nogen der kan.

Det jeg mener er, at du skal nuancere dit syn på sagen - nu kender jeg ikke din baggrund, så jeg tager nogle andre generelle eksempler:

www.cs.dk ville være et hit for fx boomtown, jeg ville være interesseret, fordi det er kort...

www.blåbog.com ville være super for fx AJ Eriksen eller CF Seifert, hvorimod jeg ikke ville drømme om at betale mere end grundbeløbet for det (hvis jeg da overhovedet ville det...)

www.sodavandsautomat.dk ville jeg ikke drømme om at byde på, men en forhandler af sådanne, ville sikekrt gerne

osv osv osv
Avatar billede steent Nybegynder
11. juni 2004 - 13:42 #15
Jeg er faktisk blevet glad for at have startet denne tråd, den fik da nogle mennesker til at udtrykke sig. Exp's indlæg er helt i tråd med min opfattelse. Selv ejer og driver vi minprinter.dk og min-printer.dk, dette domæne har sparet os for en del markedsførings kroner. Jeg husker tydeligt flere eksempler hvor folk har sagt 'det navn kan jeg huske', f.eks. da vi skulle have behandlet vores anmodning om Dankort indløsning hos PBS. Jeg talte med en mand på 40-50 år derinde, og ca. 14 dage senere ringede jeg fr at høre hvordan sagen skred frem, og da jeg sagde vores navn 'MinPrinter.dk', var hans kommentar 'Nåååå det navn kan jeg godt huske'. Dette er jo et glimrende eksempel på at der er mange penge at spare på at købe det rigtige domænenavn.

Mvh
Steen T. Kjærulf
Avatar billede falslev Nybegynder
22. juni 2004 - 10:34 #16
Tilslutter mig også gerne steent og exp.
Jeg selv har blandt andet slipseknuden.dk hvor vi sjovt nok sælger slips.

Det domæne er bare perfekt da det siger det hele og samtidig indprinter sig i folks hjerner :)
Avatar billede vallemanden Nybegynder
24. juni 2004 - 13:47 #17
hej der.

jeg var selv på jagt efter et domænenavn (WWII.dk) men fandt ud af at det er købt, men ikke i brug,, og at det er til salg hos http://www.domain-4-sale.com/
så der kan du sætte dine domæner til salg

V
Avatar billede trophymanager Nybegynder
15. april 2005 - 17:09 #18
forbrugersiden er intet værd i kommerciel sammenhæng, da denne adresse primært ville have interesse for offentlige institutioner. Disse ville ALDRIG drømme om at købe en webadresse til merpris. Desuden hvis private virksomheder skulle starte et storstilet projekt ville forbruger.dk eller forbrug.dk være de oplagte.
Avatar billede triple-x Nybegynder
15. april 2005 - 17:17 #19
trophymanager - hva så hvis du skal give 1 milion for at få forbruger.dk og forbrug.dk men kan nøjes med 50.000 for forbrugersiden.dk ?

Jeg vil også anbefale qxl.dk da det er danske domæner, du kan bare sætte en mindstepris på hva du vil have for det. Så kan du jo være heldig at et par mennesker byder over og får mere end forventet.
Avatar billede trophymanager Nybegynder
15. april 2005 - 17:20 #20
min pointe er at enten ville jeg købe de helt store eller finde på noget salg. Der er jo også en milliard variationer og samme ord. Desuden consumer, konsum etc
Avatar billede trophymanager Nybegynder
15. april 2005 - 17:21 #21
og den anden pointe er at webadresserne henvender sig til offentlige institutioner der aldrig ville gi 50.000 for dem.
Avatar billede triple-x Nybegynder
15. april 2005 - 17:21 #22
rigtigt nok, men nu findes der jo også millioner af mennesker, så  alt efter hvad spørger ønsker at sælge domænet til, er jeg ikke i tvivl om der nok skal sidde en med en drøm om netop det domæne :)
Avatar billede vallemanden Nybegynder
15. april 2005 - 17:21 #23
måske det er på tide at lukke dette spg, da det snart er et år gammel
Avatar billede triple-x Nybegynder
15. april 2005 - 17:22 #24
vallemanden - ups :o) det dukkede op i nyeste kommentarer og så ville jeg da lige give min mening til kende, men kan godt se det er gammelt :)

Sorry for udnødig spam, men kan være spørger dukker op og lukker nu.
Avatar billede trophymanager Nybegynder
15. april 2005 - 17:24 #25
heh.. Det er da et godt emne at diskutere.
Avatar billede steent Nybegynder
15. april 2005 - 18:44 #26
Lukket
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester