når det har noget med sikkerheden at gøre skal man holde sig fra det hvis man ikke ved hvordan man gør det rigtigt ellers undersøger man det først Du skal lufte et hjul ud først (hav en til at hjælpe ) hjælperen trykker pedalen ned og du løsner luftskruen , stram den når pedalen er i bund og inden hjælperen slipper den igen gentag til det er ren væske der kommer ud
Det jeg bare ikke helt forstår er at når luftskruen løsnes efter at den nye hovedcyl. er monteret, så "pjatter" der kun olie ud selv om der pumpes på bremsepedalen, med den gamle hovedcyl. kunne der laves en (mindre)stråle. Bremsepedalen går nu helt i bund uden ret meget modstand når luftskruen er spændt.
det er fordi at der stadig er luft et eller andet sted (muligvis i et af de andre hjul ,eller længere oppe i røret du skal muligvis pumpe et par gange første gang du skal bremse (di skal jo lige lægge sig til
Jeg har nu udluftet alle hjul 4 gange i træk: løsn luftskrugen - b.pedalen ned - stram luftskugen - osv. og efterfølgende fyldt op med bremsevæske. Det blev lidt bedre - men kun lidt!
Det er som om at systemet trækker "falsk luft", når jeg trykker bremsepedalen ned (når motoren er slukket) kommer der en pivelyd i området ved bremseforstærkeren / hovedcyl. Lyden kan jeg ikke helt lokalisere, men bilen sviner ikke med bremseolie. Bremsepedalen tager først fat i det nederst område, og er ret blød.
Jeg tvivler på om det var hovedcyl. den var gal med, men at det er en anden del der er defekt/utæt ?
Start ved det hjul som er først efter hovedcylinderen, typisk venstre forhjul.(Se på bremserørene hvor der er kortest afstand.)
Du sætter dig ind i bilen, og pumper så meget tryk på pedalen som muligt, når du har max tryk, løsner din hjælper luftskruen, og du lader pedalen glide langsomt i bund. Når den er i bund siger du det til din hjælper, og han strammer den, inden du igen løfter foden. Dette gentages til der ikke er luft i olien.
Derefter fortsætter i til det andet forhjul, samme procedure.
Næste hjul er baghjul i samme side som det forhjul i tog først, og så til sidst baghjul i modsatte side.
Når i er færdige skal din pedal være hård konstant, og må ikke kunne pumpes!
a1> Nu er det godt nok 12 år siden jeg var i lære, men jeg er altså stadig i stand til at huske det jeg lærte :)
Tænk i øvrigt over det, hvor vil luften blive presset hen?
Hvis du starter lkængst væk, risikerer du luftlommer i mellemrørene når du er færdig, men hvis starter tættest ved hovedcylinderen, får du dem presset længst bagud, mod dit slutpunkt.
På de allerældste biler startede vi iøvrigt med at udlufte hovedcylinderen, men den slags findes nok ikke mere :)
popsy > en stor sten er faldet fra hjertet, ja faktisk er påsken reddet....!
Udluftningen skulle gøres i rækkefølge, det anede jeg intet om, nu kan den bremse! Men vi står og er meget i tvivl om hvorvidt vi har sat stumper i som faktisk er spild af penge (skiver + klodser er også skiftet), måske kan det blot være luft i systemet som har drillet fra start af, her tænkes der på om den gamle hovedcyl. måske var god nok....
Kan man på nogen måde teste den for defekter, når den er afmonteret (den gamle hovedcyl.) ?
en hovedcylinder kan få defekte gummiringe (pakninger), akkurat som dine hjulcylindre kan.
Hvis der er tæringer eller ødelagte pakninger i selve cylinderen, vil der kunne glide vædske forbi stemplerne, og derved får man en underlig synkende blød pedal.
Du kan skille cylinderen ad, og checke for disse ting, men uanset hvad vil jeg aldrig anbefale at rep. en hovedcylinder, da den næsten aldrig er til at få helt tæt igen, når den først en gang har været utæt!
I den hovedcyl. der sad på bilen er der boret en 2mm. stift ned lige før flangen hvor den bliver spændt fast, så det ikke er muligt at skille den af (uden at skulle gniste stiften ud!), i den nye hovedcyl. er der ikke denne stif, det undre mig en del!
Hvordan ser disse O-ringe ud inde i selve hovedcyl., er det bare alm. runde, eller er det "harmonika typen", altså flere led i een, hvis man kan sige det sådan ?
hmm, det er ikke harmonikatypen, men enkelte ringe. De er som regel ikke runde i profilen, men firkantede. (Hmm, ringe som er firkantede.....:))
Alktså forstået sådan at det er en ring, men det som skal glide imod ringen glider på en flad profil alligevel. Damn, hmmmm svært at sætte ord på. Håber det gi'r mening!?
Ved ikke lige hvorfor der er forskel på de 2 hovedcylindre, men tit og ofte er det jo en original man piller af, og en uoriginal man sætter på igen.
Jeg ville skille hovedcyl. af for at se om man bare kunne skifte o-ringene, men den er åbenbart samlet så "smart", at det ikke lader sig gøre. Til 649.- som den nye hovedcyl. koster, kunne der jo købes indtil 'flere' o-ringe....
Mht. til bremseskiver, er der noget sted hvor man ser hvad mindste-målet er? De nye skiver er 9 mm. hvor dem som sad på er 8 mm., måske spild af penge at skfte dem...
Jeg er ret sikker på at den kan skilles ad, men jeg har nok mere den holdning, at til 649,- kan det ikke betale sig at spille hasard med sikkerheden! Jeg synes det er billigt!
Jeg kan ikke finde mindstemål på dine skiver på nettet, men jeg vil foreslå at du ringer til en citreonforhandler, eller evt. en synshal på tirsdag, og spørger dem. Der er bestemt ingen grund til at kassere dem, hvis de holder målet!
Nej hvis bare de ikke er skæve, så kan de køre mange km endnu!
Tak for points :)
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.