Avatar billede Bonne87 Nybegynder
19. marts 2016 - 13:49

Boot problemer

Hej, jeg har lidt udfordringer med en fejlfinding af mit system.

... jeg opdaterede til win 10 .... og det virkede faktisk fint! \o/
mine usb enheder har altid haft svært ved at huske indstillingerne mellem startups, har skiftet batteri på mobo en gang eller to uden virkning. for et par måneder siden, begyndte mine usb-enheder at 'resette' hver gang og pludselig begyndte mit grafikkort at fryse applikationer, og i win 10 med meddelelsen 'graphics driver stopped responding'.

jeg opdaterede windows, grafikkort, rettede i TdrDelay (helt op til 10) og det hjalp lidt at skrue på grafik indstillinger i div. spil mm., men kun for nogle dage. jeg opdagede i min click-bios II at musen sejlede rundt (har ikek pillet ved den i 1 års tid) og opførte sig som 'piletaster' når man rykker den op og ned, i stedet for at rykke musen rundt på skærmen. jeg flashede biosen og det er stadig samme problem. Kort tid efter flash, begyndte den at boote i halvandet sekund, for derefter at gå ud igen, og efter få boots kunne den slet ikke boote, den stod bare og lyste, så ejg valgte at købe nye ram af samme type - den ene klods lod til at have svært ved at starte op alene. efter dette har jeg byttet lidt rundt på kryds og tværs, og nu er det konsekvent, at den booter op i 1,5 sek. går ud i 2, og booter så op normalt. alle usbenheder skal afkobles og tilkobles igen for at de virker optimalt efter startup, lydkort kan f.eks. godt findes, men ikke spille lyd, før det, efter startup, er slukket og tændt igen.

Nu, når jeg spiller, ser film el. lign., kommer der fra tid til anden små 'pauser' på et halvt sekund, og omtrent hver 7-8. gang stopper grafikkortet med win 10 beskeden 'couldn't access graphics hardware' (el. noget i den stil), og jeg må genstarte skidtet. sætter jeg computeren i sleep og booter op igen, duer halvdelen af mine HID enheder ikke, også selvom jeg replugger, og jeg må genstarte hele maskinen, kun for at opleve samme tænd-sluk-tænd problem.

Jeg har INGEN idé om hvor problemet ligger - ram, mobo, cpu, psu, vga !? ..... win 10 ? ;D

Mobo: MSI Z77MA-G45
CPU: I5-3470
Grafik: XFX 7970 OC
Ram: kingston hyperX 2x8 gb pc 12800
PSU: CM 500W modulær

intet er OC'ed andet end stock OC på Grafikkortet

Kan i hjælpe !?!? please?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester