Avatar billede Ulfberht Nybegynder
15. marts 2015 - 14:56

Problemer med at ændre filer på lacie rugged samt at tømme papirkurven

Hej alle her på forum. Håber der er nogen der kan hjælpe mig.

Jeg har en nogenlunde ny Imac (købt i 2013) med Yosemite 10.10.2 installeret på.

Jeg arbejder meget med billed-behandling på den og har i lang tid haft en Lacie Quadro D2 netværksharddisk koblet på routeren. Her på ligger alle billeder og andre filer, som jeg arbejder på (i Capture One, Lightroom og Photoshop).

Pga. pladsmangel har jeg købt en Lacie Rugged 2 Terrabyte for at bruge den som workdisc at arbejde fra og så kun anvende netværksharddisken til backup og arkivering.
Lacie Rugged har været koblet på netværksharddisken via usb 3.0, men fordi hastigheden nogle gange er temmelig langsom hvis netværket bliver brugt samtidigt (feks hvis børnene ser netflix) har jeg sat Lacie rugged direkte til min Imac via usb 3.0.

Det er her problemet opstår:

Jævnligt fortæller den mig at jeg ikke har tilladelse til at ændre på en fil (feks. hvis jeg skal flytte en billedfil over i en anden mappe.)
Det kan godt bare være en enkelt fil jeg ikke kan ændre i en mappe med flere filer.

Der er ikke nogen af filerne eller mapperne der er låst.
Derudover har jeg tjekket under info på harddisken at jeg har tilladelse til både at læse og skrive til filerne.
Jeg har sat den til at ignorere ejerskab på disken.
Derudover har jeg slettet en masse overflødige filer fra disken til papirkurven, men jeg kan ikke tømme papirkurven.
Hvis jeg jeg bare klikker på "Tøm" skriver den at nogle filer er i brug.
Hvis jeg benytter mig af sikker tømning skriver den følgende: "Handlingen kan ikke udføres, fordi du ikke har tilladelse til at få adgang til nogle af emnerne."

Det underlige er at hvis jeg kobler harddisken tilbage på netværksharddisken er der slet ikke nogle af de problemer til gengæld er hastigheden betydeligt lavere.

Det var en lang smørre, men jeg håber virkelig at der en venlig sjæl, der kan hjælpe mig, da det er ved at drive mig til vanvid.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester



IT-JOB