Boks giver bedre billeder på kabel-tv

YouSee er klar med en ny digital boks, som skal give landets 1,1 million kabel-tv kunder bedre levende billeder på fladskærmen. Men det koster at træde ind i den nye, digitale verden, der tilmed har lidt knas med udsendelser i det gamle 4:3-format.

Hvis du har smidt tusindvis af kroner efter en fladskærm til stuen, kan det være en frustrerende oplevelse at glo på et analogt flimmer-helvede af et billede.

Heldigvis kan man i dag allerede få bokse, der giver en bedre digital oplevelse, og nu er YouSee (det tidligere TDC Kabel TV, red.) klar med en helt ny model. Den er målrettet de 1,1 million kabel-tv kunder, der får deres signal fra et stik i væggen.

Boksen med det sexede navn SMT-H3106 er udviklet af Samsung og kan forbindes til fjernsynet via HDMI-kabel.

Den udmærker sig ved at være udstyret med en ny EPG – elektronisk programguide – med forbedret navigation. Du kan desuden forbinde boksen til din bredbåndsforbindelse og få adgang til interaktive tjenester.

Via funktionen Cinema kan du leje en film, blandt andet i HD-kvalitet, uden at gå udenfor din stue. Prisen er nogenlunde den samme som i en videobutik, og du har adgang til filmen i 24 timer og kan se den så mange gange, du gider. I øjeblikket er udbuddet af lejefilm dog begrænset.

Med boksen kan du også se flere kanaler i HD, blandt andet Kanal 5 og TV 2 Sport, og det er muligt at se udsendelser i HD-formatet 1080i og 720p. Samsungs sorte boks understøtter MPEG2 og MPEG4, der er udråbt som den fremtidige standard for udsendelser i HD.

I dag har YouSee 80.000 kunder, der modtager digitalt tv, men efterspørgslen er stigende, efterhånden som stadig flere danskere har fået en HD-fladskærm i stuen:

- Vi forventer at få over 500.000 digitale kunder indenfor de næste tre år, fortalte Niels Breining, direktør i YouSee, da han i går løftede sløret for denne nye boks.

To fladskærme kræver to bokse

Livet i den nye digitale verden hos YouSee er dog ikke uden problemer, for boksen har to svagheder. Der er en smule ventetid, når man navigerer rundt i menuerne, og desuden er der problemer med signaler i det gamle 4:3 format, som flere tv-stationer stadig benytter.

På nogle fladskærmsfjernsyn betyder det, du ikke får fyldt hele skærmen ud, selv om dit tv kan zoome ind. I stedet står billedet i midten af skærmen med sorte bjælker på hver sin side. Det er særlig slemt på eksempelvis TV 2/Film, hvis der sendes film i 4:3-format med sorte bjælker i toppen og bunden for at give en form for widescreenlook. Det betyder nemlig, at der er sorte kanter hele vejen rundt om filmen uden mulighed for at zoome ind. Derfor er der ikke megen fidus ved at have en stor fladskærm, hvis boksen alligevel ikke kan finde ud af at udnytte pladsen.

YouSee arbejder dog i øjeblikket på at finde en løsning på de to problemer, og de kan fikses via en softwareopdatering. Det foregår automatisk, og opdateringen ”skydes” ud til kundernes bokse, uden de behøver at gøre noget.

Selv om den nye boks lyder smart, løber du ind i problemer, hvis du har to fladskærme i huset. De skal nemlig have en boks hver, hvis de begge skal have et digitalt signal. Ellers må den ene nøjes med et analogt signal.

Det er ikke helt billigt at komme ind i den digitale verden og give fladskærmsfjernsynet et signal, som det egentlig fortjener. YouSees nye Samsung boks koster 699 kroner, og dertil skal man lægge et abonnement på seks måneder med en minimumspris på 39 kroner om måneden. Desuden får du en regning – et såkaldt kortgebyr – på 199 kroner om året. Du kommer med andre ord til at slippe flere penge om måneden, end hvad du i dag betaler for din kabel-tv pakke.

I den nærmeste fremtid kigger Pcworld.dk på boksen og bringer en anmeldelse af digitalt tv fra YouSee.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere