Brandvarm Ferrari-notebook

Ferrari-navnet er lig med fart og design, og på disse områder skuffer Acer ikke. Desværre bliver deres Ferrari 1100-notebook også lige så varm som en racerbil, og det er ikke maskinens eneste fejl.

Brandvarm Ferrari-notebook

Acer har valgt en AMD Turion 64 X2 TL-66 processor som kernen i Ferrari 1100.

Det er forfriskende i en tid, hvor mange producenter vælger Intel og Centrino Pro, og ydelsen lader heldigvis ikke noget at ønske tilbage. Chipsættet er AMD 690T, og grafikchippen er en ATI Radeon X1270, hvilket er mere end nok til de fleste.

Hukommelsen udgøres af tre gigabyte DDR2-ram, og harddisken er på hele 250 gigabyte. Derudover er det værd at bemærke FireWire-stikket, der er skjult af en gummiklap på fronten, samt S-video-udgangen, fingeraftrykslæseren, det krystalklare webcam (dog kun med VGA-opløsning) samt den indbyggede Bluetooth.

Masser af fart kræver masser af strøm

Benchmarkmålingerne gav et Windows Experience Index på 3.1 og en PCMark-score på 3649, hvilket er flot i notebook-regi. Sandra 2008 målte processoren til 15.706 MIPS og 13.773 MFLOPS, hvilket også er i den høje ende for mobile processorer.

Hukommelsens båndbredde imponerede ligeledes med 6.453 megabyte i sekundet, og der blev opnået en ScienceMark2-score på 1211.96. Sidste benchmark var Cinebench R10, og her opnåede Ferrari 1100 en score på 1828 ved enkeltprocessor-rendering.

Al denne kraft har dog sin pris, for med hele maskinen kørende med alle faciliteter og BatteryEater i gang, blev batteriet afladet på bare 66 minutter.

Det er noget af det hurtigste, vi har oplevet i nyere tid. Men når maskinen trækker 42 watt, er det vel ikke overraskende.

Design a la Ferrari

Acer har ikke bare klistret et Ferrari-mærke på en af deres eksisterende notebooks, men derimod designet et rigtig lækkert chassis med flot lys og kulfiberoverflade.

Detaljerne er i orden med knapper til tænd og sluk af WiFi og Bluetooth på maskinens front og en 5-i-1 kortlæser. Pegepladen har scrollfelt i højre side, hvilket burde være standard for alle notebooks, og man er fri for ledninger til musen, der kommunikerer via Bluetooth.

Med god besysningen leverer det lille VGA-webcam strålende billeder, og det er dejligt at se et slot-in dvd-drev i stedet for de mere klodsede skuffe-modeller. Og jo: selvfølgelig er der en kæmpe blæreværdi i Ferrari-mærket.

Hvis Acer dog bare ikke havde fejlet på så mange andre områder.

Varm som en racerbil

For Ferrari 1100 bliver varm som en Formel-1 bil. Undersiden er til at stege spejlæg på efter nogle timers brug, så forvent ikke at sidde med maskinen på skødet. I venstre side væltes varm luft ud af blæseren, som kører konstant og larmer ret meget. Vil man holde sin kaffe varm, skal man blot sætte den på bordet ved blæserudgangen.

Og varmeproblemet fortsætter helt op på oversiden af maskinen, for der bliver også godt lunt forrest på maskinens venstre side, hvor man normalt har sin venstre hånd. Så vær forberedt på en svedig venstre håndflade, et varmt skrivebord og en ophedning af alt, hvad der placeres umiddelbar til venstre for maskinen.

Lydproblemer på flere fronter

Det smarte slot-in drev hviner og piver forfærdeligt, når medier sættes ind og tages ud. Til gengæld får man ikke meget lyd ud af højttalerne, som er frygteligt underdimensionerede.

Der er indbygget Dolby Digital Home Theater-lyd, men det hjælper ikke, når man dårligt kan høre det. Sætter man et par hovedtelefoner til, kommer lydsystemet heldigvis til sin ret, og så får man en flot lydoplevelse.

Pegepladens museknapper skal have kritik, for de skal trykkes irriterende hårdt ned for at reagere. Tastaturet lider af de klassiske sammenklemte taster i højre side, hvilket er rigtigt irriterende, når man skriver. Vores testmodel havde desværre ikke dansk tastatur, men de danske tegn vil sidde på de sammenklemte taster, så det skal man være opmærksom på.

Sidste klagepunkt skal lyde på en underlig semi-konsistent klikken fra maskinen. Om det var blæseren eller harddisken eller noget tredje, kunne vi ikke afgøre, men bekymrende (og lidt irriterende) var det i hvert fald.

Ikke prisen værd

Flot ydelse. Lav batteritid. Lækkert design. Høj varmeudledning. Kraftig blæserstøj. Svage højttalere. Det må være overskrifterne for Acer Ferrari 1100, der trods sine fejl og mangler er en lækker lille notebook.

I Acers brochure og på deres e-handelspartneres hjemmesider loves det, at man får en lille IP-telefon med i købet, men den var ikke inkluderet med vores testmaskine, så det er værd at spørge til, inden man køber maskinen.

I Acers brochure kan man også læse, at WiFi leveres via Acer InviLink Nplify 802.11abg+Draft-N eller Acer InviLink 802.11bg. Vores testmodel havde kun g-netværk, så det skal man også holde øje med, hvis man køber en Ferrari 1100.

Ferrari er ensbetydende med fart og design, og her leverer Acer varen. Desværre fejler de på flere andre væsentlige punkter, men det største problem er nok, at Acer Ferrari 1100 ikke er prisen værd, med mindre man er Ferrari-fan. Man kan simpelthen få en bedre notebook (overordnet set) til færre penge andre steder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere