Fotolaboratorium i lækkert design

Flot kvalitet, mange kreative muligheder, men langsom udskrivning. Det præger Selphy ES2, som faktisk er et komplet fotolaboratorium samlet i et tiltalende design.

Fotolaboratorium i lækkert design

Fotoprintere bliver mere og mere populære i takt med, at stadig flere (amatør)fotografer ønsker at producere egne billeder.

Mange finder det dog besværligt at åbne fotos i et billedbehandlingsprogram inden udprintning for at rette diverse småfejl som eksempelvis røde flashøjne.

Med en dedikeret fotoprinter som Canon Selphy ES2 er det heller ikke nødvendigt, for indbygget i printeren ligger en række muligheder for at efterbehandle billederne direkte fra digitalkameraets flashkort, eller med kamera og printer direkte forbundet via en kompatibel USB-forbindelse.

Spøjs papirhåndtering

Selphy ES2 er en såkaldt dye-sublimationsprinter, som fra et farvebånd overfører trykket til fotopapiret ved hjælp af varme. Farvebåndet indeholder de tre grundfarver samt en coating, som beskytter det udprintede foto mod fedtfingre og andet snavs.

Papir og farvebånd er samlet i én særdeles praktisk og meget brugervenlig kassette, som udskiftes samlet. Farvebåndets længde passer netop til mængden af fotopapir, hvorfor der aldrig vil være overskydende forbrugsstoffer tilbage ved udskiftning af kassetten.

Desuden kan man købe en kassette med sort/hvid farvebånd, når man gerne vil eksperimentere med andet end farvefotos.

Største papirformat er 4” x 6” – 10,0 x 14,8 centimeter - og med denne papirstørrelse i kassetten opfører Selphy ES2 en pudsigt koreograferet 90 graders rotation af papiret inden udprint. En proces, der, uanset dens opsigtsvækkende fremgangsmåde, ikke just er fremmende for fotoprinterens samlede arbejdshastighed.

Alsidige opkoblingsmuligheder

Selphy ES2 er en alsidig fætter at arbejde med. Opkoblingsmæssigt er der både USB type B-port for tilslutning til en computer, USB type A-port for direkte opkobling af et digitalkamera, trådløs IrDA-port for opkobling af eksempelvis kameratelefon samt mulighed for at tilslutte en ekstern Bluetooth-adapter (ekstraudstyr).

Der medfølger en lysnetadapter, men Selphy ES2 kan desuden gøres let at tage med på farten ved at installere et genopladeligt batteri, der dog er ekstraudstyr. Et fuldt opladet batteri rækker til at udprinte omkring 50 fotos.

Mange kreative muligheder

Er man ikke typen, som finder timevis af billedredigeringsarbejde foran computeren uimodståelig, men alligevel gerne vil lave interessante og sjove fotos, er Selphy ES2 sikkert lige noget for dig.
De indbyggede muligheder omfatter fjernelse af røde flashøjne, automatisk billedoptimering, tilføjelse af talebobler, filtereffekter, clip-art og billedrammer, samt mulighed for at producere id-fotos, kalendere og såkaldte Multi Layout-udskrifter med flere fotos på samme stykke fotopapir.

God og stor farveskærm

Canon har valgt en hængslet 3,0 tommer stor LCD-skærm, som giver gode muligheder for at vurdere og udvælge de fotos, man ønsker at arbejde med og udprinte, ligesom det er muligt at zoome ind på hvert enkelt foto for at studere detaljerne.
Betjeningsmæssigt kan man kombinere piletasterne med Canons såkaldte Easy Scroll hjul, som også kendes fra mange digitale SLR-kameraer.

Flotte fotos

Kvalitetsmæssigt svigter Canon ikke sine fotorødder med Selphy ES2, som er i stand til at reproducere ethvert foto præcist, som det er optaget. Mange fotografer sværger til dye-sublimationsprincippet, og selv om der her kun anvendes tre grundfarver (med 8 bit per farve giver det 16,8 millioner farver) mangler der intet synligt farverum, ligesom skarpheden er helt i top.
Eneste ankepunkt er faktisk relateret til selve fotopapiret, der er forsynet med afrivningskanter i hver ende af papiret.

Selv om disse to kanter er forsynet med en mikroperforering efterlades ”ru” kanter i begge sider af fotoet. Det er set bedre hos andre producenter af fotopapirer.

Vi udskrev 45 fotos på præcist 3.641 sekunder, hvilket giver en produktionstid på 81 sekunder per foto i 10,0 x 14,8 cm., hvad der ikke just gør Selphy ES2 til nogen sprinter.

Vi har fundet priser på internettet for en Easy Photo Pack med fotopapir og dye-sublimationsfarvebånd til 50 fotos (E-P50) til mellem 140 og 205 kroner, hvad der kan få prisen for hvert foto ned på små tre kroner.

Samlet vurdering

Naturligvis har Canon ikke designet SelphyES2 til produktion, men til udprint af de mange familiefotos, der ellers blot ville leve et lukket og kedeligt liv på en tilfældig harddisk.

Og til den form for brug er den noget nær perfekt. Om det er værd at vente langt over ét minut på hvert foto, selv om kvaliteten er i orden, vil vi overlade til den enkelte at vurdere.

Den vejledende udsalgspris på 1.749 kroner forekommer at ligge lidt i overkanten af, hvad man ville forvente – navnlig når man sammenligner med konkurrenterne.

En HP Photosmart 8450 (blæk) koster under 1.000 kroner med en stykpris for hvert 10 x 15 centimeter foto på omkring to kroner, Samsungs topmodel SP 2020 (dye-sublimation) kan erhverves for under 600 kroner, og en Epson PictureMate 280 sælges for under 1.500 kroner.

Derfor ender vi med at give SelphyES2 karakteren fire ud af seks.

Galleri 1: Canon Selphy ES2

Galleri 2: Canon Selphy ES2




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere