iPod'en alle har råd til

Den har hverken skærm, klikhjul eller sølvblank bagside, men alligevel er den lille billige Shuffle en del af iPod-familien. Se her om den er pengene værd.

iPod'en alle har råd til

Shuffle er den mindste og billigste iPod. Men selv om den skiller sig ud fra familien ved hverken at have skærm, klikhjul eller sølvblank bagside, så er den stadig umiskendeligt en iPod.

Modellen fås nu i fem fikse farver, og du kan frit vælge din yndlingskulør, for farven er eneste forskel.

Alle varianter rummer en enkelt gigabyte, og selv om det ikke lyder af meget, rækker det til op mod 240 sange.

Den praktiske klemme-form gør det let at fastgøre afspilleren til sin jakke eller løbedragt. Skulle du tabe afspilleren, mens du løber, sker der sandsynligvis intet, for den vejer så lidt, at den bliver hængende i ørerne!

Den nydeligt afrundede metalskal er kølig og lækker at røre ved, og hvis du køber din Shuffle i Apples net-biks, får du som vanligt en gratis indgravering (for eksempel dit navn) med på bagsiden.

Det berømmede klikhjul er afløst af en ring med fire knapper: frem, tilbage, afspil/pause samt lydstyrke op og ned. I bunden sidder et par bittesmå metalliske skydeknapper, der dels tænder og slukker afspilleren - dels styrer den shuffle-funktion, som har lagt navn til apparatet.

Betjeningen virker gennemtænkt

Denne mulighed for at høre sangene i vilkårlig rækkefølge har været standard siden firsernes cd-afspillere, men her er den altså ophøjet til selve afspillerens identitet og eksistensberettigelse.

Og det er faktisk ret godt set. For godt nok kan man springe mellem spillelister (tryk tre gange på afspil-knappen), men uden skærmmenuer er det nemmere at lade tilfældet råde. Når man fylder ny musik i afspilleren, kan man få iTunes til at vælge tilfældige numre fra samlingen.

Her er også mulighed for at favorisere sine yndlingssange - hvis man da er typen, der fordriver tiden med at uddele stjerner til sin egen musik.

I sagens natur har Shuffle ikke voldsomt mange funktioner. Men betjeningen virker gennemtænkt - og er samtidig så enkel, at hele manualen er kogt ned til et lille skema i visitkort-format.

En diode blinker, når afspilleren er i pause, så man undgår at dræne batteriet unødigt. Dioden viser også batteriets spændingsniveau, idet den kortvarigt lyser grønt, orange eller rødt, hver gang man tænder apparatet.

Knaplåsen aktiveres nemt ved at holde afspil-knappen nede. Og når man tænder apparatet og trykker afspil, fortsætter musikken fra der, hvor man slukkede.

Det er også smart, at pc-forbindelsen går gennem øretelefonstikket, så man undgår at skæmme den helstøbte form med et ekstra stik.

Prisen gør Shuffle interessant

På værste iPod-maner skal alt omkring iTunes. Det er selvfølgelig en spændetrøje, men netop i dette tilfælde virker problemet mindre end med de andre iPod-modeller.

Muligheden for at hente tilfældig musik fra samlingen er svær at undvære, og i sagens natur er her ingen grund til at nørkle med fotos og videoklip.

I det hele taget betyder afspillerens pris og størrelse, at man lettere tilgiver de kendte iPod-svagheder, som Apple altid får på puklen for:
Vist kan batteriet ikke skiftes - men en udskiftning ville sikkert blive dyrere end at købe en ny afspiller.

Vist kan lagerpladsen ikke udvides - men for en gangs skyld er det svært at finde plads til en sprække til hukommelseskort.

Vist er lydkvaliteten et stykke under de bedste afspillere fra blandt andet Creative og Sony, og vist er her ingen FM-radio. Men disse ting havde formentlig bragt prisen op i et leje, hvor de andre svagheder - ikke mindst den manglende skærm - havde begyndt at presse sig på.

Og ud over størrelsen er det netop prisen, der gør Shuffle interessant - som garanten for, at alle har råd til en iPod.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere