Allround-bærbar med ambitioner

ASUS-bærbar glimrer ved fine specifikationer, mange forbindelser og god almenydelse. Den er også velegnet til studerende, der vil koncentrere sig om lektierne – for spilydelsen er nemlig ikke noget at skrive hjem om.

Allround-bærbar med ambitioner

ASUS er stadig først og fremmest kendt som producent af bund- og grafikkort.

Men over de seneste par år har vi også kunnet købe producentens udmærkede bærbare i en række danske butikker som for eksempel Midtdata, SHG og Betafon.

Indtil videre lader de virkeligt velnærede forhandleraftaler med for eksempel Dansk Supermarked, El-Giganten og COOP dog vente på sig, men det kommer måske med tiden.

Den testede model er taiwanesernes bud på en Santa Rosa-bærbar i mellemprisklassen, og processoren er derfor også en af Intels nye Core 2 Duo-CPU'er. Ganske vist en af de mere afdæmpede, nemlig en T7100 med en clockfrekvens på 1,8 GHz.

Det er dog rigeligt til stort set alt, man skulle finde på at sætte computeren til. Og man kan sætte den til en del, i hvert fald hvis vi taler billedredigering eller almindelige kontorprogrammer.

Det kniber lidt mere med krævende grafiske applikationer som eksempelvis spil. Ganske vist har maskinen grafiske kredsløb af typen Nvidia GeForce 8400M G med 128 megabyte dedikeret hukommelse, men de er langt fra tilstrækkelige til at trække Bioshock eller andre nyere 3D-spil for fuld skrue.

For eksempel kunne vi konstatere, at maskinen afviklede 3D-spillet F.E.A.R. ved medium detajerigdom med sølle 23 skærmbilleder i sekundet ved en opløsning på 1024 x 768. Så det er altså langtfra en spillebærbar, vi her har mellem hænderne.

På den anden side er computeren rigeligt kraftig til at assistere velmenende verdensdiktatorer i eksempelvis Civilization IV eller andre strategispil, der ikke kræver grafisk ydeevne i sværvægtsklassen.

Ligeledes havde maskinen ingen som helst problemer med at vise alle Windows Vistas grafiske firnurligheder.

Men vi kunne nu alligevel godt savne lidt systemhukommelse end testmaskinens ene gigabyte.

Flot batteritid

Samlet klarede computeren sig dog rigtig pænt i PCMark05-målingerne af maskinens generelle ydeevne. Her er det faktisk - som du kan se af målingerne i faktaboksen til højre - kun den grafiske kapacitet, der trækker det samlede gennemsnit ned.

Til gengæld er maskinen særdeles veludstyret på forbindelsessiden. Her er hele fem USB-stik, og dem kan man som bekendt aldrig få for mange af.

Her er såmænd også DVI-udgang, hvilket er ganske praktisk, hvis man vil slutte computeren til en nyere LCD-skærm, da denne forbindelsestype giver et flottere billede end den mere almindelige VGA-forbindelse.

Maskinens design er ganske traditionelt. Kabinet og låg er af skinnende metallic-farvet plastik, og de (virkeligt håbløse) højttalere er skjult bag to gællelignende låg på kabinettets front. Ikke meget at skrive hjem om.

Til gengæld skal computerens fysiske størrelse have ros med på vejen. Set fra siden er den relativt slank, og vægten på godt 2,5 kilo er acceptabel for en 14"-model. En fiks lille rygsæk-sag, med andre ord.

Vi målte batteritiden til knap tre timer. Det er flot, og som sådan er maskinen velegnet til studerende eller den lejlighedsvist rejsende (der også kan spare en håndøre ved at anvende den medfølgende taske).

Rejser man meget ofte, vil man dog nok sætte pris på en endnu lettere maskine, men det er en anden snak.

Samlet forekommer den vejledende udsalgspris på 8.645 kroner dog helt rimelig. Og er du fløjtende ligeglad med, om din kommende bærbare kan afvikle 3D-spil, er du velkommen til at lægge en ekstra karakter til vores firtal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere