Otte megapixel fra Creative

Med otte megapixel fotos og to megapixel video samt autofokus og støjreducerende mikrofon har Creative valgt at friste de kræsne videochattere. Men en ting er flotte specifikationer, noget andet er virkeligheden.

Otte megapixel fra Creative

Siden de første webcams blev tilkoblet pc'er, har der været noget fascinerende ved at kunne transmittere en videostream af sig selv eller sin have eller noget helt tredje ud på internettet.

Webcams er ved at finde vej ind i mange moderne notebooks, og med Skype og Messenger har videosamtaler aldrig været nemmere.

Creative er en af de markedsledende producenter af webcams, og med AF-modellen har det flotte Optia-webcam endelig fået indbygget mikrofon.

Otte megapixel foto, to megapixel video

Optia AF er fremstillet i tidens trendfarve, højblank sort, og monteret på en gennemsigtig plexiglasfod, der gør det muligt at dreje kameraet vandret op til 270 grader samt en lille smule fra side til side.

Hardwaren kan tage video i 1.600x1.200 pixel (UXGA 1,9 megapixel) og fotos i 3.200x2.400 pixel (QUXGA 7,7 megapixel), hvilket Creatives markedsføringsafdeling kækt runder op til henholdsvis 2 og 8 megapixel.

Dertil kommer en autofokus-funktion, understøttelse af USB Video Class (UVC) samt dobbelt mikrofon med støjreduktion. Der anbefales en USB2-port for at optage video med 30 billeder i sekundet i VGA-kvalitet, men USB 1.1 understøttes også.

Udover kameraet indeholder pakken også et headset og et blødt etui til opbevaring af kameraet, hvilket især er interessant i rejsesituationer.

Lækker hardware, lækker software

Man kan dårligt undgå at blive betaget af det lækre design, når man åbner pakken. Der er dømt moderigtig kvalitet over hele linjen, og den fjederbelastede klipsefod med de skridsikre gummifødder holder kameraet fast på alle størrelser og tykkelser fladskærme og endda også balancerende oven på en CRT-monitor.

Det er samtidigt en skøn fornemmelige bare at kunne stikke USB-stikket i pc'en og straks bruge kameraet. Takket været UVC-understøttelsen kræves der ingen drivere, så kameraet kan også bruges på Mac og Linux. Man kommer dog ikke uden om Windows, hvis man vil bruge noget af den medfølgende software eller indstillingsmulighederne i Creatives Windows-drivere.

Softwaren til styring af kameraet er både brugervenlig og effektiv, men Creative har også kommet et program til fremstilling af personlige kalendere i pakken samt SightSpeed (endnu et videochat-program i stil med Skype og Messenger) samt muvee AutoProducer, som gør det sjovt og let at lave egne videoer.

Ikke helt skarpt i kanten

Det lækre design og software til trods, er det svært at blive helt begejstret for Optia AF.

Hverken billed- eller lydkvaliteten imponerede, og i sammenligning med et billigere 1.3 megapixel Logitech QuickCam Communicate STX, som sad på test-pc'en i forvejen, skuffede Optia AF flere gange. Naturligvis kunne Optia AF tage et pænere foto med sine otte megapixel, men ved almindelig videochat var billedet ikke helt så klart. Farverne var til gengæld rigtig gode.

Lyden formåede heller ikke at løfte Optia AF. Den kunne selvfølgelig høres, men var langt fra så klar som Logitechs. Adskillige optagelse af videosekvenser afslørede desuden, at Optia AF havde svært ved at holde synkroniseringen mellem billede og lyd.

Autofokusfunktion var ret smart og fungerede for det meste, men nogle gange låste den sig fast ude af fokus, så man måtte slå funktion fra og til, for at få fokus tilbage. Derfor var det fristende blot at slå autofokus fra, men det kan jo ikke være meningen.

Konklusion: Et rimeligt produkt
For 800 kroner kunne man godt have forventet lidt højere kvalitet fra Creative. Optia AF er et flot kamera med masser af lækker software, men hverken video- eller audiodelen lever op til prisen.

Man kan kort sagt få et bedre webcam for færre penge, og det efterlader Optia AF på en karakter lidt over middel, fordi de alt andet lige er et rimeligt produkt. Men heller ikke mere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere