Musikmobil med skridttæller

Sony Ericssons nye Walkman-telefon W580i lever i sjælden grad op til sit navn. Mobilen tæller nemlig, hvor langt du går. Men den kan mere end det - se her hvad.

Musikmobil med skridttæller

Ind imellem kan man føle sig helt gammel, når man tester "ungdoms-mobiler".

De hippe telefoner er typisk pimpet med orange klatter og andet gejl, som åbenbart er nødvendigt for at opnå den ønskede "street credit".

Men Sony Ericsson W580i virker langt mere afdæmpet end forgængerne i den ungdommelige Walkman-familie. Ikke engang det indbyggede lysshow, hvor kulørte dioder pulserer i forskellige mønstre gennem en revne i siden, kan skræmme en aldrende it-skribent på efterløn (Søren er 38, red.).

Pæn og praktisk

Sagen er nemlig, at W580i både er pæn, praktisk og rimelig kompakt (10 x 5 x 1,4 centimeter - 94 gram). Skærmen fremstår klar og skarp (320x240 pixels), og den strømlinede profil ender forneden i en fiks bue, der letter adgangen til tastaturets skydemekanisme.

Med skydetastatur burde det være en smal sag at låse tastaturet, men desværre aktiveres tastaturlåsen ikke, når man "smækker røret i" efter en samtale. Man skal åbne og lukke igen for at sikre mobilen mod utilsigtede opkald fra bukselommen. En dum detalje.

Selve skyde-mekanismen glider som i olie, og nummertasterne er tilpas store og præcise. Andre steder mærker man dog, at W580i ikke er en topmodel. Plasten knirker uklædeligt, og menuknapperne virker lidt løse i betrækket.

Men som Walkman mangler den ikke noget. Det skulle da lige være muligheden for at spille lovligt indkøbte (kopisikrede) WMA-filer. Den medfølgende hukommelse (512 megabyte) kan let suppleres med ekstra kort (Memory Stick Micro), der monteres bag et dæksel i toppen.

Ørepropper af ringe kvalitet

Ørepropperne er af rimelig kvalitet, men endnu bedre er muligheden for at tilkoble sine egne ørebøffer (3,5 mm). Hvis friheden for ledninger betyder mere end lydkvaliteten, kan man også bruge trådløse Bluetooth-hovedtelefoner (A2DP).

Sony Ericsson er altid gode for lidt lir. Denne gang får vi blandt andet et kreativt musikprogram, hvor man kan lege med rytmer og øve akkorder på både klaver og guitar.
Spillene byder på en sjov Tetris-variant og en lommeudgave af Sims 2, som man nok skal være Sims-entusiast for at fordybe sig i.

En sjov kending er muligheden for at optage nogle sekunder af en sang - enten fra den indbyggede radio eller via mikrofonen. Med et opslag på nettet kan du så (når det virker) få oplyst sangens titel, kunstner og så videre.

En anden finesse med høj imponator-effekt er muligheden for at blande musikken ved simpelthen at ryste telefonen godt og grundigt!

Indbygget bevægelsessensor

Den indbyggede bevægelses-sensor udnyttes også i skridttælleren, der som standard er tændt hele tiden - og nulstilles hvert døgn.

Dagens skridt-mængde vises endda i et hjørne af status-skærmen. Funktionen virker både, når man holder mobilen, og når den ligger i bukselommen. På korte distancer er optællingen ikke helt præcis, men på lange ture virker den ret konsistent.

Vi havde mobilen med på forbrugerelektronikmessen IFA i Berlin, hvor vi ifølge tælleren travede 10-12 kilometer om dagen.

De mere ambitiøse kan føre statistik over deres fysiske udfoldelser. Og lege med det avancerede stopur, der både måler tid, hastighed og kalorieforbrug. Sidstnævnte baseret på oplysninger om højde, vægt og alder. Det er selvfølgelig ikke videnskab - men stadig en sjov gimmick, der gør løbeturen lidt sjovere.

Lav opløsning i kameraet

Mobilen kan dog ikke selv løbe fra, at kameraet kun præsterer to megapixel, og det har hverken blitz eller autofokus. Til gengæld er objektivet godt beskyttet, fordi det skydes op sammen med skærmen. Og kvaliteten er god nok til mange formål.

Det er også usædvanlig let at uploade billeder til sin blog (Blogger.com). Websiden oprettes helt automatisk, første gang du overfører et foto.

Men det tager lidt tid, for W580i mangler 3G. Det burde efterhånden være standard i en mobil, der trods alt koster over 2.000 kroner. Her er EDGE, men det er ikke så relevant herhjemme.

Som et plaster på såret tærer den gammeldags GSM/GPRS-forbindelse ikke så hårdt på batteriet. De officielle tal lover ni timers tale og hele 14 dages standby. Vores eksemplar var til opladning hver tredje eller fjerde dag. Vi kan slet ikke huske, hvornår vi sidst oplevede så lang batterilevetid. Meget imponerende.

Så med 3G - og lidt bedre finish - havde W580i været et megahit. Nu er den bare et hit til prisen. Men det er stadig en flot og omgængelig mobil med mange spøjse finesser.

Pris: cirka 2.100 kr. uden abonnement.

Vi giver Sony Ericsson W580i karakteren X/X

Mere information om mobilen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere