Bred video på vejen

Vil du have video med på turen er Creatives Zen Vision:W slet ikke et dårligt bud. Her er nemlig dømt mobil widescreen-underholdning.

Bred video på vejen

Vi venter stadig på, at mobiltelefonerne bliver så gode til at vise video, at man kan bruge det til noget fornuftigt. Ventetiden kan med fordel bruges sammen med Creatives ny bærbare videoafspiller, Zen Vision:W, der både er let at gå til og en fornøjelse at se video på.

W'et står naturligvis for widescreen, og selvom den er 10 gange så lille som 40 tommeren i dagligstuen, så betyder den ekstra bredde på skærmen, at man undgår de sorte bjælker top og bund af billedet - noget der er særligt irriterende, når man nu kun har en 4,3" skærm at se på.

To versioner

Vision:W kommer i to udgaver: En med 30 og en med 60 gigabyte. 30 gigabyte lyder måske ikke af meget, hvis man sammenligner med moderne harddiske, men når man husker på, at opløsningen på videoerne med fordel kan nedskaleres, så bliver der pludselig plads til en del, selv på den mindste disk.

Zen Vision:W skal tage kampen op med den anmelderroste topmodel fra Archos, Archos 604, og Zen'en er så afgjort en kompetent udfordrer, både når det kommer til brugervenlighed, design og teknik.

På trods af, at Creative prøver at overbevise os om, at Vision:W kan ligge i en lomme, så er det ikke tilfældet. De 276 gram inklusiv batteri er alt for meget, og når man tager størrelsen på 134mm x 75mm x 22mm med i betragtning, så vil de fleste nok foretrække at smide den i tasken.

Til gengæld er den en fornøjelse at hive frem af tasken. Designet er rundt, pænt og diskret, knapperne er placeret rigtig godt og er præcis så responsive, som de skal være. Menuerne er lette at finde rundt i og man "farer ikke vild".

Logisk opbygning

Det hele er logisk og let opbygget, og den medfølgende manual er da også befriende kort og præcis, og vidner om, at dette produkt er let for de fleste at bruge. Og så er der naturligvis skærmen, der både er klar i farverne, lysstærk og let at se på, uanset om man er inde eller ude.

Betragtningsvinklen gør det muligt for flere at se på skærmen, hvilket kan være praktisk, hvis man vil bruge den til at passificere ungerne på bagsædet med en film.

Det mest glædelige ved Zen Vision:W er uden tvivl de mange forskellige musik- og videoformater, som afspilleren understøtter. Man kan smide både MPEG-1 og -2 på den, men også MPG-4 og XviD samt DivX-filer kan lægges direkte over på den indbyggede harddisk, uden man skal konvertere. Har man filerne liggende i et andet format, så er der programmer både på nettet og den medfølgende CD-ROM, som kan stå for konverteringen til for eksempel DivX.

Vil man bruge maskinen til at afspille lyd, så skal det være i enten MP3 eller WMA-formatet, og her er det værd at bemærke, at den også kan håndtere kopibeskyttelse og understøtter PlaysForSure.

Tilsluttes let til TV'et

En væsentlig fordel ved Zen Vision:W er, at der er indbygget et CompactFlash-slot. Det betyder nemlig, at man let kan overføre billeder fra digitalkameraet direkte til den indbyggede harddisk og dermed bruge den som lagerplads, for eksempel på sommerferien. Bruger kameraet ikke CompactFlash, kan man få relativt få penge købe en adaptor.

Familien kan så nyde billederne direkte på den store skærm, eller nok så interessant: Se dem på fjernsynet. Zen Vision:W kan nemlig tilsluttes et TV-apparat via et almindeligt composite A/V-kabel til en scart-adaptor, og selvom kvaliteten desværre ikke er lige så god på fjernsynet som på den indbyggede skærm, så kan man også sagtens bruge den som videoafspiller på et hotelværelse eller i sommerhuset.

Desværre kan man ikke gå den modsatte vej og optage. Og det gælder både video eller for den sags skyld FM-radio. Den funktion har vi hidtil kun set i føromtalte Archos 604, men vi håber, at Creative vil indbygge det i fremtidige udgaver.

Generelt fungerede Creative Zen Vision:W udmærket, men der er også et par kritikpunkter. Det væsentligste er naturligvis batteritiden. En harddisk sluger væsentligt mere strøm end flashhukommelse, og det betyder, at vi ikke kunne vride mere end godt 4 timers videoafspilning ud af maskinen. Bruges den til at høre musik, kunne vi køre over 13 timer, før vi skulle have fat i opladeren igen.

Ydermere undrede det os, at det ikke var muligt at oprette playlists til video, og så oplevede vi fra tid til anden problemer med at få overført video-podcasts ved hjælp af det medfølgende ZenCast-program.

Når man tager prisen på under 3.000 kr. for 60 GB-udgaven med i betragtning, så kan vi godt tilgive Creative Zen Vision:W for disse fejl og mangler. Den er let at bruge, har en flot skærm og brugbare funktioner.

Du kan læse mere hos Creative her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere