Næsten ingen huller i Vista

Ifølge Microsoft fandt man langt færre sikkerhedsbrister i de første tre måneder af Windows Vistas levetid sammenlignet med både Windows XP og operativsystemer fra andre producenter.

Microsoft har til dato kun sendt en enkelt sikkerhedsrettelse på gaden til Windows Vista. Der er imidlertid stadig fire andre kendte sikkerhedshuller, der endnu ikke er lappet – heraf et alvorligt.

Sådan lyder bundlinjen på en statusrapport om Windows Vistas første tre måneder på erhvervsmarkedet. Du kan læse rapporten her.

XP var spækket med fejl

Statusrapporten er udsendt af Jeff Jones, en ledende medarbejder i Microsofts Trustworthy Computing-arbejdsgruppe. Derfor overrasker det næppe, at konklusionerne er bekvemme for Microsoft.

Opgørelsen dokumenterer dog, at Microsoft har lavet markant færre sikkerhedsrelaterede sjuskefejl i sit kerneprodukt siden udgivelsen af Windows XP.

Til sammenligning udgik der nemlig hele 14 sikkerhedsrettelser til Windows XP i systemets første tre levemåneder, heraf otte alvorlige, mens der var fire udestående sikkerhedsproblemer ved periodens udløb.

Endnu mere ballede med Linux og Mac OS X

Jeff Jones undlader naturligvis ikke at bemærke, at Vista i denne sammenhæng også klarer sig betydeligt bedre end operativsystemer fra andre producenter.

Tre måneder efter udsendelsen af Apple OS X v. 10.4 havde Apple lappet 20 sikkerhedshuller, heraf otte alvorlige. Derimod var 17 andre kendte huller ikke repareret.

Ligeledes påpeger Microsoft-chefen, at en række store Linux-distributioner - især Red Hat Enterprise Linux 4 Workstation - har haft endog betydeligt flere sikkerhedshuller under bæltestedet end både Windows og MacOS X.

Dog bemærker han, at en del af disse sårbarheder skyldes den ekstra software, som udgiverne distribuerer sammen med operativsystemerne.

Men selv om Windows ser ud til at blive stadigt mere sikkert, understreger Jeff Jones, at vi nok skal vente til efter seks eller tolv måneder med at konkludere mere nøjagtigt, hvor sikkert Vista egentlig er.

Altid huske, aldrig glemme...

Vi vil dog ikke undlade at bemærke, at Microsofts systemer på den anden side angribes oftere end systemer fra andre producenter.

Det er jo sjovere at skrive virus til - eller forsøge sig med massekapring af - computere, der anvender samme operativsystem som de resterende 90 procent af verdens pc’er.

Alene af den årsag skal du som Windows-bruger stadig være endnu mere påpasselig med at tage din sikkerhedsmedicin i form af firewall og antivirus end din Mac-elskende nabo eller Linux-tilbedende fætter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere