Sådan sikkerhedskopierer du mobilen

Vi gemmer alle vores kontakter og aftaler på mobilen. Men hvad gør du, hvis telefonen går i stykker, bliver stjålet eller bare skal skiftes ud? Vi viser dig, hvordan du let kan tage backup af din mobiltelefon.

Sådan sikkerhedskopierer du mobilen

Går du rundt med en panisk angst for at miste din mobiltelefon? Ikke fordi den i sig selv er meget værd, men fordi den indbyggede telefonbog og kalender er det eneste sted, hvor du har alle de vigtige kontakter og aftaler liggende.

Mange bruger i dag mobiltelefonen som en erstatning for den gamle lommebog, men de færreste af os tænker på, hvad vi skulle gøre, hvis telefonen blev væk eller gik i stykker. Og hvad sker der, når telefonen skal udskiftes med en nyere model. Hvordan får du så alle oplysningerne flyttet fra den gamle til den nye telefon?

Løsningen hedder SyncML. Funktionen har faktisk været indbygget i de fleste mobiltelefoner i mange år, men er først nu ved at vinde indpas. SyncML er en åben standard, som mobiltelefon-producenterne kan implementere i deres telefoner. Langt de fleste af de mest udbredte modeller fra Sony Ericsson, Nokia og Siemens understøtter SyncML, hvorimod Windows Mobile-mobiler som de populære Qtek-modeller ikke gør, ligesom mange LG- og Samsung-telefoner heller ikke har SyncML indbygget.

Det samme somfjernsynkronisering

SyncML kaldes ofte fjernsynkronisering i telefonens manual, og det kan jo lyde lidt kryptisk, men i bund og grund dækker det over, at man fra mobiltelefonen kan synkronisere data med en central server, der er koblet på internettet.

Store virksomheder kan installere deres egen SyncML-server, så medarbejdernes mobiler altid er opdaterede med nye kontakter og kalender-data, hvorimod privatpersoner kan bruge en åben internetbaseret SyncML-tjeneste.

Der findes efterhånden flere SyncML-tjenester på nettet. Nogle koster penge, men der er også kommet et par gratis tjenester. En af dem hedder Zyb, og denne tjeneste har faktisk sine rødder her i Danmark.

Zyb giver dig mulighed for at tage backup af din mobiltelefon ved hjælp af SyncML, og det er helt gratis. Zyb garanterer, at denne tjeneste også i fremtiden vil være gratis. Planen for selskabet er i stedet at udvikle nye tjenester, blandt andet muligheden for at sende og modtage SMS'er på pc’en, som vi så skal betale for.

Det er dog backup-funktionen, vi fokuserer på i denne guide, så her kan alle være med uden at hive Dankortet op af lommen.

Det skal du bruge

En moderne mobil
Din telefon skal understøtte SyncML. På Zybs webside kan du finde en liste over alle de telefoner, som understøtter SyncML. Skal du flytte data fra en telefon til en anden, skal begge telefoner naturligvis understøtte SyncML.

WAP-adgang
Din telefon skal være sat op til at kunne gå på det mobile internet, kendt som WAP. Hvis du ikke allerede har sat din telefon op til WAP, kan du enten finde en vejledning på din teleudbyders hjemmeside og ofte kan udbyderen også sende en opsætning som en SMS-besked.

En konto hos zyb.com
Gå ind på zyb.dk og følg vejledningen til at oprette en konto. Her er det vigtigt, at du husker dit brugernavn og adgangskode. Hvis uheldet er ude om et halvt eller helt år, er det vigtigt, at du kan huske dine koder.

Sådan gør du

Daglig brug

Når du logger ind på Zybs webside, kan du styre dine kontakter direkte derfra. Hvis du eksempelvis vil opdatere en kontakts informationer, kan du få Zyb til at sende en mail til vedkommende og bede ham om selv at opdatere informationerne, der så kommer automatisk over på din mobil, næste gang du synkroniserer.

Du kan også tilføje flere mobiltelefoner, eksempelvis hvis du får en ny telefon. Proceduren er lige så simpel som første gang, og herefter synkroniserer du blot din nye telefon med Zyb, og vupti! Så er alle dine kontakter og aftaler overført til din nye telefon.
Det er naturligvis en god idé at synkronisere sin telefon med jævne mellemrum, især hvis du bruger kalenderen. Og jo oftere, du synkroniserer, desto kortere tid tager hver synkronisering.

Man skal dog huske på, at det ikke er helt gratis. Mange teleselskaber tager mellem 10 og 25 kroner per megabyte data, og selv om det ikke er mange kilobytes, der flyttes frem og tilbage, kan det hurtigt løbe op, hvis man synkroniserer ofte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering