Navigation i lommeformat

Reklamefolk kan omtale selv den største mursten som lommevenlig, men det er faktisk først med Fujitsu-Siemens Pocket LOOX N100, at vi får en navigationsløsning, som ikke giver buler i jakken.

Navigation i lommeformat

Umiddelbart ligner Fujitsu-Siemens Pocket LOOX N100 en lille lommecomputer, men der er faktisk tale om en navigator.

Selve maskinen måler 8,9 × 6,2 × 1,6 cm, og det er faktisk ganske småt. Lidt større end en pakke cigaretter, og vægten er nede på 110 gram. Det gør den til en af de mindste navigatorer på markedet.

Udover den lille størrelse adskiller N100 sig fra andre navigationsanlæg ved at være rigtig godt og pænt designet, og designerne har tilmed gjort det muligt at udskifte front-coveret, så den kan matche bilens interiør.

Der er ingen knapper på fronten af N100. De to små knapper, som bruges til blandt andet at tænde maskinen, er placeret på siden. Det betyder, at al betjening foregår ved hjælp af den 2,8 tommer store trykfølsomme skærm, som betjenes med en meget lille pen (en stylus).

På de større navigationsanlæg som eksempelvis TomTom GO og Garmin nüvi kan man sagtens bruge en pegefinger, men skærmen på N100 er så lille, at det praktisk talt er umuligt at ramme de rigtige felter – selv med spidsen af en lillefingernegl.

Det medfølgende software er Navigon Mobile Navigator i den nye version 6. Kortmaterialet overføres via USB-kabel fra pc’en til et SD-kort i LOOX'en.

Når man køber maskinen, er der installeret kort over de nordiske lande, men på den medfølgende dvd kan man finde 2,5 ­gigabyte kortmateriale over det meste af Europa.

Investerer man i et SD-kort på 2 gigabyte kan man altså sagtens have kort med til hele ferien. Desværre kan man ikke navigere på tværs af landegrænser, men hvis man forbereder sig hjemmefra, burde det ikke give problemer.

Advarer forkert

Navigon-programmet har en ganske interessant funktion, nemlig muligheden for at blive advaret, når man kører for stærkt.

Desværre viste vores test, at denne funktion ikke er videre pålidelig. På motorvejene er den rimeligt opdateret på, hvor man må køre 110 og 130 km/t, men på landeveje og især i byerne er det fuldstændig tilfældigt, om programmet har informationerne. Og programmet advarer som standard først, hvis man kører 10 km/t for hurtigt, hvilket jo hurtigt kan koste 1.000 kroner i bøde, hvis det er i byzone.

Vi testede maskinen ved både by- og landevejskørsel og oplevede ikke de store problemer. Den indbyggede SirfIII-GPS modtog hurtigt GPS-signalerne, og processoren fra Samsung brugte alle 300 MHz til lynhurtigt at beregne en rute.

Desværre var maskinen meget forhippet på at følge den rute, som én gang var fastlagt, så når man ikke gjorde, som den venlige stemme foreskrev, forsøgte den næsten alt for at få en tilbage på ruten i stedet for at prøve at beregne alternative ruter.

Det ændrer dog ikke på, at Navigon er et ganske stærkt navigationsprogram, som har mange avancerede indstillingsmuligheder og dækker næsten alle behov.

Vi oplevede dog ét væsentligt problem med enheden: Skærmen var absolut ikke glad for solskin. Solens stråler blev reflekteret i skærmen, og det gjorde det ofte umuligt at se, hvad der sker på skærmen.

Samtidig er lyden fra den lille maskine lidt pauver, og man tvinges ofte til at skrue helt op for volumen for at høre, hvornår man skal dreje.

På trods af dette er der ingen tvivl om, at Loox N100 er en lille, lækker og ganske habil navigator. Den har ikke alle de avancerede funktioner, som konkurrenternes topmodeller, men den kan sagtens konkurrere på kerneydelsen: Navigation. Og så slår den alle andre på størrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere