Stor, sløv og tung PDA

Hvis du går efter en lille let kommunikationsenhed til at have i bukselommen, er Pocket LOOX T830 ikke det rigtige valg. Den er nemlig både stor, tung og frygtelig sløv.

Seneste skud på stammen i avancerede lommecomputere fra Fujitsu Siemens er denne gang Pocket LOOX T830 med 3G, indbygget 2 megapixel kamera, videooptager og tastatur, Bluetooth, Windows Mobile 5.0, WLAN, integreret GPS-modtager og voice recorder.

Men i modsætning til Pocket LOOX N520, som vi sidste år gav karakten 5, er begejstringen knap så stor efter en uge i selskab med den nye model. Den er både alt for stor, tung og ekstremt sløv. Og dét, som kunne have været et rigtigt godt bud på en avanceret håndholdt pc med uanede kommunikationsmuligheder, er i stedet blevet til lidt af en fuser.

Vi skal ikke lægge skjul på, at der siden testen af Pocket LOOX N520 var store forventninger til kassens indhold, da den nye Pocket LOOX T830 endelig dukkede op med posten. Men frem af mørket drog vi en PDA, der ved første øjekast virker meget stor – og ved nærmere eftersyn både størrelsesmæssigt og vægtmæssigt også fylder ekstremt godt i hånden.

Efter en opladningstur i den medfølgende dock var den store PDA klar til brug med de mange integrerede funktioner og kommunikationsmuligheder.

Den største forskel fra Pocket LOOX 500 serien til 800-serien er uden tvivl, at der nu er kommet integreret mobiltelefon i enheden – og i dette tilfælde endda 3G. Ovenover skærmen er telefonhøjttaleren blevet indbygget i en lille skinne, der kan skubbes til højre, hvorved der åbenbares en lille VGA-linse til brug ved 3G-samtalerne.

Det er faktisk ganske smart og fungerer upåklageligt.
Derudover er T830 blevet udstyret med en suverænt god lyd i både mikrofon og højttaler. Og i modsætning til næsten alle andre lommecomputere, der også er fyldt med alverdens avanceret trådløst sende- og modtage-udstyr til både internet, satellit og kommunikation, er der overhovedet ingen interferens og generende støj i baggrunden, når man skal føre en telefonsamtale.

Designmæssigt er en af de tydeligste ændringer fra Pocket LOOX N520 til T830 det indbyggede tastatur, der er blevet placeret nedenfor navigationsknapperne under den trykfølsomme TFT-skærm. Faktisk er ideen med et tastatur ikke så tosset, men desværre er knapperne placeret for tæt, og da de samtidig også er alt for små, forsvinder funktionalitetens brugbarhed ud i den blå luft.

Desuden er indførelsen af det indbyggede tastatur også sket på bekostning af skærmen, som er væsentligt mindre, hvilket ikke er særligt attraktivt, når man pønser på at investere knap 5.000 kroner i en PDA. Hvis man vil have en mindre skærm, er det jo langt mere interessant at købe en af de mange smartphones på markedet.

Nu hvor der er blevet indbygget et to megapixel kamera og voice recorder, har producenten også valgt at placere en knap på enhedens sider til aktivering af disse funktioner. Og disse knapper er placeret yderst generende, da man på grund af enhedens størrelse konstant kommer til at aktivere enten kamera eller voice recorder.

Resultatet er, at der enten bliver optaget en frygtelig masse unødvendige lydklip eller taget fuldstændig uinteressante sorte fotos af foret i jakkens inderlomme. En Pocket LOOX T830 har man nemlig altid kun i sin jakkelomme eller den medfølgende lille taske til bæltet.

For i en bukselomme kan den umuligt være i – med mindre det er en sidelomme på buksebenet, eller man har helt usædvanligt store lommer.

Der skal ikke herske tvivl om, at den nye Pocket LOOX T830 er proppet med en masse spændende funktioner, som er super brugbare i hverdagen. Og det hele fungerer upåklageligt, uanset om det er GPS, WLAN, Bluetooth eller 3G.

Desværre er der bare et eller andet, som gør, at den testede enhed reagerer ualmindeligt sløvt. Faktisk kan man ofte nå at tælle til tre, fra man trykker på skærmen, til der sker noget som helst. Og det rækker tålmodigheden simpelthen ikke til.

Men trods det faktum, at Fujitsu Siemens Pocket LOOX T830 på grundt af størrelse og hastighed ikke er det mest spændende bekendtskab, må det jo blankt erkendes, at de forskellige funktioner reelt fungerer, som de skal, uanset om det er 3G, Bluetooth, kamera, voice recorder, GPS modtager eller WLAN.

Sammenlignet med Pocket LOOX N520 - og hvis det udelukkende var hjertet, som skulle bestemme – ville T830 kun opnå et to-tal på karakterskalaen. Men da alle funktionerne trods sløvheden fungerer upåklageligt får Fujitsu Siemens’ nye voluminøse og tunge kommunikationsenhed i denne omgang et lille tretal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere