En flad fornemmelse

Samsung har presset hårdt til, da de skulle få taljen på SGH-X820 ned på 6,9 millimeter. Desværre gik det ud over lydkvaliteten, som er akkurat lige så flad som mobilen.

En flad fornemmelse

Lige nu er det Samsung, der er førende, når det gælder anoreksi inden for mobiler. Den nye triband-telefon X820 er nemlig blot 6,9 millimeter tyk (telefonen kaldes derfor også Ultra Edition 6.9).

X820 er tyndere end en udfoldet Razr og lige så flad som Apple iPod Nano 2G med aluminiumschassis.

Dog er bagsidens øverste centimeter omkring tre millimeter tykkere end resten af telefonen – ellers var der simpelthen ikke plads til kameraet. Den lille udbuling generer dog ikke.

Resten af dimensionerne er mere almindelige: 11,3 centimeter i højden og 5 centimeter i bredden. Af udseende minder mobilen allermest om en flad lommeregner.

På trods af den flade størrelse ligger X820's 60 gram godt i en mandehånd. Til gengæld er det svært for store fingre at ramme i-tasten og dens fire omgivende navigationsknapper, som man bruger en del, når man skal finde rundt i telefonen.

X820 har EDGE, hvilket blev testet hos Telia. EDGE gjorde det betydelig hurtigere at bruge den indbyggede webbrowser.

TFT-skærmen på 1,9 tommer kan vise 262.000 farver skarpt og tydeligt. Menuerne er nemme at navigere i og er af samme nye type, som Samsung introducerede med E900 med hvid tekst på sort baggrund.

Menuerne er lidt poppede, eksempelvis kan modtagne SMS'er vises med rullende tekst som en lysavis. Det ser sjovt og smart ud de første par gange, men er hurtigt trættende – heldigvis kan det slås fra. Mobilen kommer med både MP3-afspiller, diktafon og vækkeur, der alle fungerer upåklageligt.

Middelmådigt kamera

Det indbyggede kamera er bestemt ikke noget at råbe hurra for. Det starter langsomt og tager kun middelmådige fotos på trods af opløsningen på to megapixel.

Optager man indendørs ved lav belysning bliver billedkvaliteten rigtig dårlig. Video er også af middelmådig kvalitet, som gemmes i MP4-format.

Batteritiden er opgivet til fem timers samtaletid og op til 260 timers standby. Men taler man moderat og tager omkring ti fotos om dagen, så er batteriet dødt efter halvanden dag. Med Bluetooth tændt ryger energien endnu hurtigere.

Der følger ikke meget med telefonen: En telefon, handset og manual. Headsettet er rigtig godt at have, da det løfter lydkvaliteten af samtalerne betydeligt. Faktisk er lyden i X820's indbyggede højttaler lige så flad som selve telefonen.

Telefonen har Bluetooth, men det er ikke optimalt, hvis man hurtigt vil overføre mange fotos fra telefonen. Det kan man til gengæld med et ekstra datakit til 299 kroner. Kittet indeholder et USB-kabel og Samsungs eget software PC Studio.

Det har ikke været den smalleste sag at fremstille X820, da chassiset er så tyndt, at plastik ville knække, hvis man bøjede telefonen for meget. Samsung har derfor forstærket plasten med glasfiber, så den er ekstra stærk og elastisk.

Batterilåget er eksempelvis kun 0,7 millimeter tyk og kan bøjes i alle retninger. Vi er flere gange kommet til at sidde på telefonen, fordi den var placeret i en baglomme – uden at den led overlast.

Der er en del, man må give afkald på for at få den tynde størrelse. Der er ikke plads til udvidelsesmuligheder i form af flashkort og den indbyggede hukommelse rummer kun 80 megabyte med plads til alt for få musikfiler og fotografier. Også kamera- og lydkvaliteten er der slækket på.

Til gengæld kan man så blære sig med at have den hidtil tyndeste telefon, der ikke knækker, når man sidder på den.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere