Skype-Janus i nyt videoprojekt

De to grundlæggere af Kazaa og Skype kaster sig nu over software til distribution af tv-programmer og video på nettet.

Selv om de to stiftere af Skype fik så mange penge for salget af deres IP-telefoni software, at de ikke behøver arbejde resten af deres liv, kan de ikke holde sig væk fra nye software-projekter.

Nu vil Janus Friis og Niklas Zennström satse på "Venice-project", som er arbejdstitlen på internetsoftware til distribution af tv-programmer og video over nettet, oplyser det ameriksanske tidsskrift Business Week.

De to idemagere har samlet dygtige programmører fra forskellige byer i verden, herunder Venedig, New York og London og hvad Business Week erfarer forhandler de med forskellige tv-selskaber.

Det er endnu uklart om Ebay, som ejer Skype, vil investere i det nye projekt, men en talsmand for Ebay, Hani Durzy, siger til Business Week at de opmuntre Friis og Zennström til at udvikle nye idéer.

Om Janus Friis selv vil investere i "Venice-project" er usikkert. Han vil bruge 20 procent af sin tid på projektet for at hjælpe til og udvikle forretningsmodellen, men han vil ikke være aktiv dagligt.

Tv-selskaberne har vist sig mindre uvillige mod at man henter deres produkter via internet end musik- og filmindustrien, som længe har kæmpet mod både legal og illegal downloading.

Janus Friis' projekt har allerede flere konkurrenter, blandt andet Bright Cove, You Tube og Veoh, som gør det muligt for både menigmand og professionelle at sprede videoer på nettet. Men på den anden side var der jo også mange konkurrenter på markedet, da Friis startede henholdsvis Kazaa og Skype.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere