Lyd uden ledninger

Den største fordel ved Logitechs trådløse musiksystem er enkelheden. Det løser den basale opgave så enkelt, at det er helt forfriskende

MP3-samlingen ligger på pc’en – men vi vil hellere høre den inde i stuen. Derfor findes der et hav af produkter, som kan overføre musikken fra pc til stereoanlæg.

Men ingen gør det så enkelt som dette trådløse system fra Logitech. Produktet består af tre dele: En sender, en modtager og en fjernbetjening.

Bortset fra den opklappelige antenne ligner senderen en USB-nøgle. Dimsen henter strøm fra USB-porten, så du skal hverken bekymre dig om batterier eller stikkontakt.

Logitech anbefaler, at man sætter den i et af de bageste USB-stik – og vedlægger betænksomt et forlængerkabel.
Modtageren er en lille boks, der let finder plads på stereoanlægget.

Det infrarøde øje til fjernbetjeningen skal være synligt fra sofaen, eller hvor man nu foretrækker at nyde musikken. Boksen sættes i en stikkontakt og kobles til forstærker eller aktive højttalere med de medfølgende phono-kabler. Her er også en minijack-udgang. På toppen finder vi de mest basale kontrolknapper som spil/pause, stop, frem og tilbage.

Disse går naturligvis igen på fjernbetjeningen, der i form og størrelse er næsten identisk med en iPod Nano.

Det usædvanlige ved Logitechs løsning er, at den ikke kræver noget eksisterende netværk – hverken kablet eller trådløst. Systemet bruger sin egen Bluetooth-­variant, som er optimeret til lydoverførsel (“Advanced Audio Distribution Profile”). Rækkevidden er op til 100 meter.

Og enhederne er “parret” fra fabrikken, så det hele virker lige ud af papkassen. Det er ikke engang nødvendigt at installere drivere eller andet software. Når du har forbundet senderen med pc’en og koblet modtageren til musikanlægget, er der straks hul igennem.

Som udgangspunkt fungerer det sådan, at al lyd på pc’en overføres til musikanlægget. Altså ikke kun MP3-filer, men også webradio, cd’er og hvad du ellers finder på at spille.

Ulempen er, at Windows-lyde fra for eksempel Messenger og Outlook kan forstyrre musikken. For at undgå dette kan du installere den medfølgende software, der fungerer som et filter, så kun lyden fra et udvalgt afspiller-program transmitteres.

Systemet virker med de mest populære medieafspillere som iTunes, WinAmp, MusicMatch og naturligvis Windows Media Player. Og lydkvaliteten er glimrende. Vi noterede ingen hørbar forringelse i forhold til en traditionel kabelforbindelse fra lydkortet. På test-adressen var der ellers rig mulighed for interferens fra trådløst netværk, DECT-anlæg og et større antal mobiltelefoner.

Den såkaldte “adaptive frequency hopping”, hvor signalet sikres ved at skifte frekvens efter behov, fungerer tydeligvis efter hensigten.

Prisen for den enkle virkemåde er, at man har begrænset kontrol med afspilningen. Logitechs modtager har hverken skærm eller tv-udgang, så man må ind forbi pc’en for at starte musikken. Typisk vil man nok vælge en spilleliste. Og herefter kan man så bruge fjernbetjeningen til at styre de mest basale afspilnings-funktioner.

Andre mediemodtagere giver langt flere muligheder – men også flere problemer med opsætning og kompatibilitet. Logitechs løsning fungerer principielt som et sæt trådløse hovedtelefoner.

Derfor behøver du heller ikke bekymre dig om understøttede formater og kopisikrede filer. Hvis lyden kan høres på pc’en, kan den også afspilles i dagligstuen, køkkenet – eller hvor du nu vælger at placere modtageren. Man kan endda udbrede musikken til flere rum ved at investere i ekstra enheder, hvilket vi dog ikke har testet.

Den største fordel ved Logitechs trådløse musiksystem er helt klart enkelheden. Produktet har sine begrænsninger – men det løser den basale opgave så enkelt og ubesværet, at det er helt forfriskende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere