Multimonster med mangler

Konica Minolta Magicolor 2480 mf burde være oplagt for det lille kontor, men den har nogle væsentlige mangler og ­problemer.

Multimonster med mangler

Konica Minoltas nye printer/scanner vejer ikke mindre end 30 kg og fylder 53x47,5x46,6 cm. Det er godt og vel en halv meter på hver led!

Men Magicolor 2480 mf bør da heller ikke fylde op skrivebordet. Den bør faktisk have sit eget værelse langt væk fra arbejdspladsen, så man hverken bliver generet af den ret voldsomme mekaniske larm eller den ramme lugt af ozon, maskinen udsender, når den er i aktion.

Desværre er der grænser for, hvor langt væk, man kan placere 2480 mf fra sin arbejdsplads. Det skyldes, at maskinen kun er udstyret med en USB-tilslutning, der har en begrænsning på maksimalt 8-10 meter. Der er ingen tvivl om, at maskinen bør være udstyret med printserver, så den kan kobles på netværket.

På den tekniske side er printeren udstyret med 96 megabyte RAM og en RISC-processor på 108 MHz. Det er en udmærket bestykning for en printer i dette segment.
Selv ved større dokumenter forekommer der ikke en unødigt lang ventetid, før udskrivningen går i gang. Konica Minolta angiver, den første udskrift i sort/hvid er klar efter 12 sekunder.

Er der farve på, skal man vente 21 sekunder. Vores test viser, at det stemmer ganske godt overens med virkeligheden.

Ikke til fotos

Magicolor 2480 mf understøtter Pictbridge-teknologien, der gør det muligt at udskrive billeder direkte fra et digitalkamera. Det giver anledning til forundring, for denne printer er absolut ikke særligt god til at udskrive billeder. De bliver pixelerede, og farverne matcher langt fra den kvalitet, man får selv med billige inkjet-printere.

Til gengæld står præsentationer, grafer og figurer knivskarpt og flot. Her er laser-teknologien både bedre og langt, langt billigere end inkjet. Og 2480'eren leverer et ganske suverænt resultat på det punkt. Scanner-delen af maskinen imponerer til gengæld ikke.

Opløsningen er på 600 DPI, og kvaliteten er ganske som med en billig USB-printer. Det samme er hastigheden, og det går desværre også ud over kopi­maskine-funktionen.

Det tager simpelthen for lang tid først at scanne og så printe. Når det tager maskinen mere end 10 sekunder
alene at scanne et A4-ark og op til 30 sekunder oveni, før en farvekopi er klar i udbakken, så går noget af fidusen af. I hvert fald, hvis man tager mere end en enkelt kopi.

Driftøkonomien

Laserprinterens helt store fordel er driftsøkonomien, og det er jo især interessant, hvis man udskriver mange tusinde sider om året. En sort toner koster cirka 620 kroner og kan levere 4.500 sider. Det betyder, at en almindelig tekstside med sort/hvid koster 13 øre i toner.

Men hver af de tre farvetonere koster 1.100 kroner, og de indeholder ligeledes cirka 4.500 A4-sider med 5 procents dækning. De tonere, der følger med, når man køber printeren, er ikke fyldt helt op. Der er faktisk kun til 1.500 sider i hver af dem, så man kommer ret hurtigt til at investere op til 4.400 kroner i tonere.

Det er lidt svært at se, hvem der skulle købe 2480'eren, for den passer hverken til private eller virksomheder. Men hvis man har brug for en udmærket farve­laser-printer - og har masser af plads på kontoret - så får man en udmærket af slagsen og en scanner med i købet. Til en rimelig penge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere