Vandtætte løsninger

Sommerferien nærmer sig. Mens det for de fleste danskere blot betyder røde skuldre og skallende næser, så er ferien også en fatal oplevelse for tusindvis af kameraer, MP3-afspillere og mobiltelefoner. PC World præsenterer her en række produkter, der kan hjælpe dit grej med at overleve ferien.

Vandtætte løsninger

Hvert år udsættes tusindvis af kameraer, MP3-afspillere og mobiltelefoner for børneis, solstik og saltvand. For en del af dem er mødet fatalt, og de vender tilbage til Danmark som meget dyre brevvægte.

Ifølge Iver Andreassen fra PW Tech i Rødovre, som reparerer blandt andet Canon-kameraer, er der ganske vist en lind strøm af beskadigede dimser jævnt fordelt over året, men især sommerferien kan mærkes.

– Her er skaderne ofte sand og vand. Af og til oplever vi endda kunder, som påstår, at produktet aldrig har været på stranden, selv om vi nærmest kan hælde vandet ud af det, tilføjer han og giver det gode råd at kigge i manualen for at se, hvad ens udstyr kan klare med hensyn til varme og fugtighed. På den måde øges chancen for, at det overlever ferien.

<b>Overlevelsesstrategier</b>
Imidlertid findes der flere måder at sikre sit udstyr på. Det sikreste er selvfølgelig at lade det blive derhjemme, helst i et Franz Jäger-pengeskab, hvor kun de mest ihærdige Egon Olsen-typer kan nå det.

Ulempen er selvfølgelig, at det er svært at tage billeder fra indersiden af et pengeskab, og derfor præsenterer vi her en række muligheder for at holde udstyret sikkert og tørt – uanset hvilke strabadser, ferien byder på

Undervandsposen

Hvis du alligevel bliver i overfladen, hvorfor så ikke pakke kameraet ind i en plastikpose? Sådan må producenterne bag Aquapac have tænkt. Som sagt, så gjort, bortset fra at Aquapac er meget mere end en pose.

Her er tale om et vand- og sandtæt system, der lader dig snorkle rundt med dit normale kamera uden at udsætte det for elementernes rasen. Toppen lukkes med en række klips, der forsegler posen, og gennem det specialdesignede plastik kan du så skyde løs.

Posen er selvfølgelig ikke nær så elegant som et dedikeret hus, men til gengæld kan den bruges til de fleste modeller, også spejlreflekskameraer. Endelig er prisen en anden. Vi har prøvet systemet, og princippet fungerer fint, bare man husker at tørre kanten af, inden man åbner for posen igen.

En ekstra bonus er selvfølgelig, at posen også kan bruges til opbevaring af andre typer elektronik, hvis du rejser rundt og forventer at blive gennemblødt af monsunen. Aquapac koster fra 300 kroner og fås hos www.danskdatasalg.dk

Den vandtætte rygsæk

Er du på stranden eller i vandet, er du forberedt på, at dit elektroniske udstyr er udsat. Men hvis du er på vandretur og tager en ufrivillig dukkert, så er gode råd ofte dyre.

Derfor har Lowepro skabt Lowepro Dry Rover, som er en vandrerygsæk med et stort vandtæt kamerarum. Systemet fungerer ved, at rygsækken er delt op i to rum, hvor det nederste er vandtæt og lukket med en særlig lynlås.

Her opbevares kamera, linser, batterier, MP3-afspiller og andre følsomme ting i hver sin forede lomme. Toppen af rygsækken er derimod et ordinært rum til madpakker, vand og lignende.

I toprummet findes også en blære, der kan rumme et par liter vand, som drikkes via en ventil monteret på skulderen efter samme princip som man kender fra Camelback-produkterne.

Andre detaljer er for eksempel kamerastativ-holderen, der kan foldes ud, så det er nemt at bære fra sted til sted.
Vi har haft DryZone Rover med på vandretur gennem vandfyldte kløfter, og systemet formår fint at holde det vandtætte rum tørt.

Prisen på 2.695 kroner er lidt høj for en dagrygsæk, men til gengæld er kvaliteten i top på forarbejdningen. Nærmeste forhandler anvises på fovitech.dk

Traditionelt dykkerhus

Kameraet er feriens smertensbarn. De situationer, hvor kameraet burde ligge sikkert og godt i bunden af din taske, er oftest dem, hvor du kan skyde de bedste billeder.

Men det kan der rådes bod på, for der er flere produkter på markedet, der kan beskytte dit kamera. Står du foran en dykkertur, så kunne et tradionelt dykkerhus til dit digitalkamera være en god idé.

De er i reglen fremstillet specielt til den enkelte model og kan ofte gå ned til 40 meter eller mere. Desværre er priserne tit rimeligt høje og starter på den forkerte side af 1.000-1.500 kroner.

Huset kan også være lidt besværligt at slæbe rundt med på land, og det skal ikke udsættes for alt for mange stød og slag.

Det vandtætte kamera

Den bedste måde at undgå problemer med fugt er ved at bruge et vandtæt kamera. Der er ikke mange på markedet, men Pentax Optio WPi er et af dem. Vi har testet et WPi under en ferie sydpå og er imponerede.

Udefra ser Optio WPi ud som de fleste andre mindre digitalkameraer, men til gengæld er det 100 procent vandtæt ned til 1,5 meter. Faktisk ser det så ordinært ud, at flere af de øvrige poolgæster kiggede underligt på os, da vi hoppede i vandet med kameraet.

Der kom imidlertid hverken vand ind i eller ud af kameraet på ferien, kun gode billeder. Vores største problemer med modellen skyldes et overforsimplet menusystem med masser af ikoner, men lærer man at afkode dem, er det bare at hoppe i baljen og skyde løs.

Det bedste er måske, at selv om kameraet er vandtæt og tager billeder med 6 megapixel, så er prisen aktuelt på under 2.500 kroner. Nærmeste forhandler anvises på fovitech.dk

Svøm med din iPod

Har du andet udstyr end et kamera, som du gerne vil have beskyttet, f.eks. en Ipod eller en lommecomputer, så er amerikanske Otterbox et god bud på en løsning.

Otterbox har i flere år fremstillet beskyttelsesæsker til blandt andet lommecomputere og har for eksempel ladet en middelsvær amerikansk firhjulstrækker køre over boksene, uden at indholdet tager skade. En lækker detalje er, at Otterbox ikke kun er en opbevaringboks, men at elektronikken indeni faktisk kan betjenes.

Et af Otterbox’ nyeste produkter er til iPod Nano, hylstret er vandtæt og har huller til øretelefonerne. Så har du en Ipod Nano, et sæt vandtætte øretelefoner og de cirka 330 kroner, som en Otterbox koster, er du klar til at hoppe i pølen med musik i øregangene. Novendo.dk henviser til nærmeste forhandler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere