Del det hele på netværket

Alle enheder fungerede uden problemer – selv den indbyggede kort­læser i multifunktionsprinteren. Flot!

Del det hele på netværket

Med Silex’ USB Device Server kan man dele alle USB-enheder på netværket – næsten uden problemer. Danske hjem flyder efterhånden med computere.

Det er ikke længere unormalt med både tre og fire computere i en almindelig familie. Computerne er koblet sammen i et netværk, og så er det let at deles om for eksempel internetforbindelsen.

Hvis man derimod vil deles om en printer, scanner eller bare hente en fil fra en anden computer, så skal begge maskiner være tændt, og tingene skal være delt over netværket. Men hvorfor ikke bare sætte printeren, disken, scanneren eller alle mulige andre USB-enheder direkte på netværket?

Det kan man med Silex USB Device Server SX-1000U. Der er tale om en lille kasse, hvor der på bagsiden er tre forskellige stik: Ét til strømforsyningen, ét RJ-45-stik til netværkstilslutning til routeren og så et ganske almindeligt USB-stik.

Silex’en understøtter op til 15 USB-enheder, men da der – desværre – kun er én USB-port indbygget, så skal man udvide med en USB-hub, hvis man vil sætte flere enheder til. Det er lidt sølle, at der ikke er flere USB-porte indbygget, men det fungerer udmærket med en ekstra USB-hub.

Simpel installation

Når hardwaren er på plads, skal der installeres et lille program kaldet SX Virtual Link på computeren. Følger man guiden og ser sig for, er det faktisk muligt at få det hele til at køre på under et minut.

I programmet ser man en liste over de USB-enheder, der er koblet til, og man får let forbindelse med et klik. Første gang dette gøres, installeres enheden på computeren – ganske som var den sat til en almindelig USB-port. Og når det er gjort, så fungerer det faktisk også på fuldstændig samme måde.

En USB-disk popper frem i Denne computer, en printer ligger i samme mappe og så videre.
Programmet kan kun installeres på computere med

Windows 2000 eller XP, har man ældre computere, en Mac eller Linux-box på netværket, så kan de ikke få glæde af Silex’en.

Der er dog grænser

Vi testede med en multifunktionsprinter, en MP3-afspiller, et digitalkamera, en USB-harddisk samt en USB-nøgle. Alle enheder fungerede faktisk uden problemer – selv den indbyggede kortlæser i multifunktionsprinteren. Flot!

Man kan bruge Silex’en med næsten alle typer USB-enheder. Men også kun næsten. Enheder, der kræver synkrone forbindelser, fungerer ikke. Det kunne eksempelvis være USB-højttalere, headsets eller webcams.

En anden begrænsning er hastigheden. Selv om enheden er angivet til at være USB 2.0-kompatibel med teoretiske hastigheder på op til 480 Mbps, så var den reelle hastighed væsentligt lavere. Det giver ingen problemer, hvis du bare vil dele en printer eller en scanner, men hvis du drømmer om at koble en ekstern harddisk til, så skal du være indstillet på, at det tager ualmindeligt lang tid at overføre filerne frem og tilbage.

En fil på 10 megabyte krævede lidt under et halvt minut, så en film eller mange billedfiler kan hurtigt løbe op i adskillige minutter eller timer.

Mere for end imod

Silex USB Device Server har både positive og negative sider. De væsentligste negative er, at der kun er én USB-port, og at hastigheden er i den sløve ende.

Men på den positive side tæller, at det hele fungerer – og at det er ufatteligt let at få til at fungere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere