Printer-server med problemer

Alt i alt står man sig nok bedre ved at vælge en anden printer-server, der er lettere at sætte op og har en bedre trådløs rækkevidde.

Printer-server med problemer

Hvad gør man, når man har flere computere, men kun én printer?

De fleste vil nok bare flytte kablet fra computer til computer, men den rigtige løsning er at dele printeren på netværket, ganske som man deles om eksempelvis internetforbindelsen.

Der findes efterhånden mange forskellige printer-servere, som kan bruges til dette formål, men den nye EZ Connect Wireless Print Server fra SMC kan både dele printeren på et netværk og samtidig gøre den trådløs.

Printer-serveren fra SMC er blot en lille kasse, hvor der er tre stik: Et strømstik, et USB-stik, hvor printeren tilsluttes, og et RJ-45-Ethernet-stik til netværks-tilslutning.

Har man flere computere på det samme netværk, så tilslutter man SMC-enheden til sin router eller switch med et netværkskabel. Har man kun brug for at kunne udskrive trådløst på printeren, eksempelvis fra en bærbar, kobler man blot printeren til USB-porten og går i gang med installationen på pc'en.

Teknisk installation

Den fysiske installation er altså hurtigt overstået. Det samme kan ikke siges om softwaren, der skal installeres på pc'en. Den medfølgende cd starter en wizard, der guider én igennem installationen. Man skal dog holde tungen lige i munden og i høj grad både have styr på sit netværk og kende forskel på begreber som WEP, SSID, WPA og AppleTalk.

Ud over at drukne i tekniske termer er guiden meget lidt brugervenlig. Man kan eksempelvis ikke bruge den til at ændre på opsætningen. Her skal man i stedet starte et web-baseret opsætningsprogram i browseren, som er mindst lige så uoverskueligt.

I løbet af installationen bliver man spurgt, om man vil installere en ny printer eller blot flytte den printer, man i forvejen har installeret. På trods af flere forsøg lykkedes det os kun at få det til køre, hvis vi valgte at installere printeren på ny.

Elendig rækkevidde

Udskriver man over et kablet netværk, er der ingen problemer. Vores test viste, at udskrifterne lå klar lige så hurtigt, som hvis printeren var tilsluttet USB-porten. Noget tilsvarende gjorde sig gældende med den indbyggede trådløse funktion.

Man kobler pc'en direkte op til printer-serveren i et såkaldt ad hoc-netværk (direkte forbindelse) og udskriver på sædvanlig vis. Det tog lidt længere tid, før printeren var klar, men ellers var der kun eet problem: Rækkevidden. Den er simpelthen alt, alt for kort.

I vores test-opstilling var der problemer med at få forbindelse gennem blot en enkelt etage, hvor afstanden måske var 12-14 meter. Og nogle gange røg forbindelsen under en udskrift. Meget irriterende.

Et andet problem er, at man kun kan printe. Har man en printer med indbygget scanner eller hukommelseskort-læser, så virker det ikke, når tilslutningen foregår gennem netværket.

Alt i alt så står man sig nok bedre ved at vælge en anden printer-server, der både er lettere at sætte op og som har en bedre trådløs rækkevidde. Kun, hvis man har behov for nogle af de særlige faciliteter – for eksempel print over internet eller Mac/Linux-understøttelse – bør man se i retning af SMC.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere