Kvalitet til lavpris

VP171B er en god og forholdsvis billig skærm, som vil kunne tilfredsstille de fleste, der kræver lave responstider.

Kvalitet til lavpris

Viewsonic opgiver responstiden på VP171B til kun otte millisekunder. Men selv om der er tale om en hurtig skærm, er det ikke over hele linjen, at denne angivelse holder. Faktisk klarer Eizo skærmen her ved siden af sig bedre, selv om den er opgivet til at have en responstid på 12 millisekunder.

Det viser igen, at industrien har et forklaringsproblem overfor kunderne, fordi responstiderne ikke er sammenlignelige. Der er dog et arbejde i gang omkring standarder for måling af responstider, men det vil kun blive en succes, hvis hele industrien bakker op om initiativet.

Ganske vist er Viewsonic skærmen ikke helt så hurtig som Eizo skærmen, men alligevel er det tydeligt, at der er tale om en lynhurtig responstid. I spil klarer skærmen sig rigtig godt. Ved hurtige bevægelser bliver skærmen sløret, men det er kun en anelse værre end det, Eizo skærmen kan levere. Man skal kigge godt efter for at kunne se forskel, når der er allermest fart på.

Når det drejer sig om film, klarer Viewsonic skærmen sig dog ikke helt så godt som sin konkurrent. Farverne er ikke lige så gode som på Eizo skærmen, og der er generelt mere uro i billedet. Det er ikke noget, som er direkte forstyrrende, men når man sammenligner de to, er der en tydeligt forskel.

Viewsonic skærmen må dog også nøjes med et kontrastforhold på 500:1, hvilket er det halve af Eizo skærmen. Typisk er panelerne med dårligere kontrastforhold billigere, og derfor vælger producenterne den type paneler til de billigere skærme. Det betyder dog også, at strømforbruget er markant lavere. Skærmen bruger kun 33 watt, mens Eizo skærmen er helt oppe på over 50.

Et problem, begge skærme lider under, er betragtningsvinklen. Hvis billedet skal være helt perfekt, skal man sidde lige foran. Sidder man blot en smule skævt, bliver både farver og lysstyrke hurtigt dårligere.
Dette er et problem, alle fladskærme med lave responstider har – Viewsonic og Eizo er ikke værre end andre.

Dog skal man tage oplysningerne om betragtningsvinkler på 160 grader med et gran salt, for det holder simpelthen ikke. Vil man have rigtig gode betragtningsvinkler, skal man holde sig til skærme med dårligere responstider med de begrænsninger, det giver.

Selve indstillingen af skærmens position er så nem, at det kan klares med én finger. Den er nem at dreje til høje og venstre, men også vipningen af skærmen var utroligt nem at have med at gøre. Højdejusteringen overraskede ligeledes positivt – det føles, som om den kører på kuglelejer, og den kan indstilles trinløst til den rigtige højde.

Man kan dog også pille foden af og klaske skærmen op på væggen, hvis man hellere vil have den siddende der.
Begge skærme er behandlet med anti refleks, som skal forhindre genskin i skærmen. Og her er Viewsonic klart bedst. I lyse omgivelser kan man ane sin silhuet på Eizo skærmen, mens det på intet tidspunkt sker på Viewsonics.

VP171B har både DVI og VGA indgang, og ligesom hos konkurrenten fra Eizo er skærmens strømforsyning indbygget, så man slipper for at have den liggende på bordet eller gulvet.
Man får tre års garanti på skærmen, og til en pris på kun 3.200 kroner må VP171B betegnes som et godt køb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere