Termas omsætning nåede milliarden

Danmarks største virksomhed indenfor IT til forsvaret, Terma i Århus, har rundet den første milliard kroner i omsætning. Driftsresultatet er vokset med 18 millioner kroner til 59 millioner, viser regnskabstallene for 2001/ 2002.

Med en omsætning sidste år på lidt over én milliard kroner og et positivt driftsresultat på 59 millioner kroner har den århusianske teknologivirksomhed Terma indfriet egne forventninger til det forgangne regnskabsår.

Det fremgår af selskabets årsrapport, som netop er blevet offentliggjort.

Af regnskabstallene for den 925 mand store virksomhed kan man læse, at omsætningen er vokset med 114 millioner kroner eller det samme som 13 procent i forhold til sidste år.

Driftsresultatet er steget fra 41 millioner kroner i 2000/2001 til 59 millioner og overskuddet før skat fra 44 millioner til 60 millioner kroner.

For 2002/2003 ventes en omsætning på 950 millioner kroner og et rersultat på niveau med i år.

Vil fordoble omsætning

Termas mål inden for de næste fire år er en fordobling af omsætningen til knap to milliarder kroner i 2006.

Især sætter selskabet sin store lid til det såkaldte Joint Strike Fighter-projekt, der spås at rumme et milliardpotentiale til den danske forsvarsindustri i almindelighed og Terma i særdeleshed.

Joint Strike Fighter er amerikanernes nye, superavancerede jagerfly, der efter planen skal afløse F16-jageren, og her har Terma lagt billet ind som underleverandør til et 3d-lyd forsvarssystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere