Netcom genopstået efter konkurs

Halvanden måned efter, at IT-uddannelsesvirksomheden Netcom i Valby overtog dele af aktiverne i det krakkede Ajourit, er selskabet selv taget under konkursbehandling. Forretningen videreføres i et nyt gældfrit selskab under samme navn.

Den københavnske IT-uddannelsesvirksomhed Netcom Kursus blev fredag taget under konkursbehandling af skifteretten i København på begæring af selskabets ledelse og ejerkreds.

Ligesom det var tilfældet med konkurrenten A-Team for nylig, så betyder konkursen dog ikke, at det er slut med IT-kurser fra Netcom.

A-Team krakkede i midten af maj med en gæld på 40 millioner kroner, men forinden havde selskabets ledelse og ejerkreds etableret et nyt firma under samme navn, som alle aktiviteter og medarbejdere blev overført til.

Fortsætter i nyt selskab

Tilbage i det tomme selskab var kun gælden. Fremgangsmåden kaldes Hafnia-modellen, og det er den samme metode, som Netcom har valgt for at komme ud af sine gældsforpligtelser på ti millioner kroner. Penge, som skyldes til banker og leverandører.

Til formålet har Netcoms ejerkreds i Erhvervs & Selskabsstyrelsen oprettet anpartsselskabet Netcom Kursus af 31.5.2002.

- Vi er i gang med at lave en virksomhedsoverdragelse. Hvis det går som planlagt, kommer der pæne dividender til kreditorerne på 30-40 procent, siger advokat Jørgen E. Frandsen fra advokatfirmaet Bech-Bruun Dragsted, der er kurator i boet.

Han oplyser, at kreditorerne ikke har fået besked endnu.

- Vi blev først enige søndag, men kreditorerne vil blive taget i ed, og jeg tror ikke, at der opstår problemer, siger han.

Regering skyld i krak

Ifølge Jørgen E. Frandsen hænger konkursen for en stor dels vedkommende sammen med nedskæringerne i de offentlige budgetter, efter at V-K-regeringen overtog regeringsmagten i november. Det skyldes, at Netcom Kursus i høj grad henvender sig til det offentlige kursusmarked.

Netcoms krak og genopstandelse sker kun halvanden måned efter, at selskabet købte dele af det konkursramte Ajourit Danmark, der ligesom Netcom henvender sig til IT-kursusmarkedet. Ifølge en cirkulæreskrivelse fra Ajourits konkursbo var prisen 175.000 kroner.

Udover ordrebeholdning og kundedatabase overtog Netcom ved den lejlighed også nogle af Ajourits fyrede medarbejdere.

Ajourit Danmark var datterselskab til den Merkantildata-ejede norske Ajourit-koncern, der i september sidste år indgik en fatal fusionaftale med danske A-Team, der ligesom både Ajourit og Netcom er stor aktør på det danske marked for IT-kurser.

Problemfyldt år

Ifølge Netcom Kursus? seneste årsregnskab fra februar i år har Netcom haft en del vanskeligheder i det forgangne år. Arbejdsformidlingernes problem-fyldte IT-system Amanda har ført til udskudte kurser og færre deltagere, hvilket har kost dyrt på bundlinien.

Nettoomsætningen i 2000/ 2001 var på 27 millioner kroner mod 25 millioner kroner året før. Resultatet blev et minus på 338.000 mod et plus på 10.000 kroner i 1999/ 2000.

Direktør Niels Henrik Hansen, Netcom Kursus, har ikke været at træffe for en kommentar på grund af møder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere