Topsil fortsat under pres

Den børsnoterede halvlederproducent Topsil har stadig ikke fundet en løsning på selskabets akutte pengeproblemer. Kvartalsregnskabet for 1. kvartal viser et fald i omsætningen på 37 procent i forhold til sidste år og minus 4,8 millioner kroner på bundlinien.

Topsil Semiconductor Materials i Frederikssund kæmper med næb og kløer for at få en aftale i stand med potentielle investorer, der vil spytte penge i den slunkne kasse. Indtil videre uden resultat.

Den børsnoterede IT-virksomhed fik i begyndelsen af april måned hårde ord med på vejen af selskabets revisorer, der satte store spørgsmålstegn ved lovligheden af det forsinkede årsregnskab for 2001.

Samtidig udtrykte revisorerne stor usikkerhed for, om der i det hele taget er penge nok i kassen til at gennemføre budgettet for 2002.

Stort underskud

Regnskabet for 1. kvartal, der blev offentliggjort via Københavns Fondsbørs onsdag formiddag, viser, at pengene fortsat fosser ud af kassebeholdningen, samtidig med at omsætningen er blevet væsentligt barberet.

Nettoomsætningen er faldet fra 31,5 millioner kroner i 1. kvartal sidste år til 20 millioner kroner efter årets første tre måneder. Det svarer til et fald på 37 procent, som ifølge selskabet selv skyldes ?en generel afmatning i siliciummarkedet?.

Resultatet af den primære drift blev et minus på 3,2 millioner kroner mod et plus på 2,8 millioner kroner sidste år. Efter skat står der minus 4,8 millioner kroner tilbage på bundlinien.

Såvel omsætning som resultat afspejler ifølge selskabets ledelse forventningerne, og der er således ikke ændret noget ved målet om et plus på 5-7 millioner kroner ved årets udgang.

Årsregnskabet for 2001 viste et plus på den primære drift på 1,3 millioner kroner ud af en omsætning på 132 millioner kroner.

Kursen på en Topsil-aktie kunne onsdag middag købes for lidt over en krone på Københavns Fondsbørs, hvilket var et fald på 4,5 procent i forhold til åbningskursen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere