Ansatte i oprør mod konkurs-direktør

Internet-iværksætteren Rasmus Refer er krakket igen. Denne gang er det hans egne ansatte i internetselskabet Orbis Danmark, der har begæret ham konkurs. De mener sig snydt for store beløb i løn og feriepenge.

Administrativt rod, forsinkede lønninger og ubetalte regninger truer igen med at begrave internet-iværksætteren og bladmanden Rasmus Refer under et bjerg af gældsposter.

Refer, der trods sine kun 32 år allerede har en stribe millionkonkurser på bagen, har senest markeret sig i offentligheden med sit nye firma Atriax Danmark, hvor han forsøger at udleje flere tusind domænenavne til overpris via internettet.

Orbis under konkurs

Atriax Danmark er så vidt vides endnu ikke i krise, men det er derimod et andet af hans selskaber, Orbis Danmark ApS.

Selskabet blev onsdag taget under konkursbehandling af skifteretten i København på anmodning fra tidligere ansatte, der tilsammen mener sig snydt for flere hundrede tusinde kroner i løn og feriepenge.

Orbis Danmark er selskabet bag internetsiden Orbis.dk, der er en søgemaskine udviklet af Orbis Danmarks moderselskab Commercial Net Media. Commercial Net Media eller CNM, som det også hedder, er ejet af Rasmus Refers kone Jane Refer.

Rasmus Refer er i forbindelse med den seneste konkursbegæring flere gange personligt troppet op i skifteretten i et desperat forsøg på at forhindre den truende konkurs.

Anklager om dokumentfalsk

I første omgang lykkedes det ham at få beslutningen udsat. Dels ved at hævde, at Orbis Danmark har rigeligt med penge til at betale de lønninger og feriepenge, der mangler, og dels ved at beskylde en ansat for at have underskrevet sin egen kontrakt i Refers navn - hvilket i givet fald ville være dokumentfalsk.

Da retten herefter skriftligt bad Refer om at redegøre for sin sag, hørte man ikke mere fra ham.

Afgørelsen om at erklære Orbis Danmark konkurs mødes med tilfredshed af advokat Steen Ternstrøm, der repræsenterer selskabets tidligere afdelingsleder i Odense, Allan Petersen.

- Jeg er meget tilfreds. Han var ikke i stand til at betale, så det var det eneste rigtige, siger Steen Ternstrøm.

- Et firma kan ikke leve med at betale lønningerne for sent. De ansatte og kontakten til kunderne udgør jo hele firmaets aktiv, så det første, man betaler, er selvfølgelig lønnen, siger han.

Glad sekretær

Også Rasmus Refers tidligere sekretær og afdelingsleder i København, Lisbeth Neergaard, er i godt humør efter meddelelsen om, at skifteretten har taget Orbis Danmark under konkursbehandling.

- Jeg blev så glad. Nu er der udsigt til, at jeg kan få mine penge, siger Lisbeth Neergaard, der har været repræsenteret af en advokat fra Ledernes Hovedorganisation i retten.

Orbis Danmark skal nu gennemtrevles af en advokat udpeget af skifteretten for at finde ud af, hvor mange penge selskabet har at gøre godt med, og hvor stor gælden er.

Som tidligere beskrevet her på sitet er det langt fra en situation, der er ukendt for Rasmus Refer. I efteråret gik et andet Refer-selskab - Scandinavian Media Group - konkurs med en gæld på to millioner kroner.

Refers fallitboer

Andre fallerede Refer-selskaber er MDB Publications, MDB Communications og MDB Holding for blot at nævne nogle stykker. I alt er der krav for godt 17 millioner kroner mod konkursboerne.

Sagens hovedperson havde her til formiddag ikke tid til at give sin version af Orbis Danmarks konkurs.

- Ring til mig ved 17-tiden. Jeg har ikke tid til at kommentere det nu, da jeg har to vigtige møder, sagde en travl Rasmus Refer, da vi kontaktede ham på hans mobiltelefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere