Orange tabte en millard i Danmark

Monique Moullé-Zetterström fortæller her, hvordan Orange har brugt pengene på et nyt navn, udbygget netværk samt en dyr investering i fremtidens mobilteknologi.

Danmarks tredje største teleselskab kom ud af 2001 med et underskud på hele 1,036 milliarder kroner.

Omsætningen for 2001 landede på 1,436 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 10 procent i forhold til 2000.

EBITDA-resultat blev minus 448 millioner kroner ? en forbedring på 81 millioner kroner sammenlignet med året før.

Desuden oplevede Orange en kundetilgang på 90.000, så selskabet ved årsskiftet havde 608.000 mobilkunder.

Acceptabelt resultat

Administrerende direktør for Orange Danmark, Monique Moullé-Zetterström, finder det samlede resultat ?acceptabelt?, i lyset af de store investeringer sidste år bød på.

- Jeg ville ikke påstå, at jeg er glad for årets resultat ? vi så naturligvis gerne, at tabet var knap så stort ? men i lyset af de investeringer, vi har foretaget sidste år, er det et acceptabelt resultat, siger hun.

Monique Moullé-Zetterström anslår, at udbygningen af mobil-nettet i Danmark kostede Orange mellem 250- og 300 millioner kroner i 2001. En udbygning, der betyder, at Oranges mobilnet nu dækker 92 procent af Danmark.

Dertil kommer udskrivningen på 250 millioner kroner for UMTS-licensen samt udgifter til navneskift fra Mobilix til Orange. Den manøvre har ifølge Monique Moullé-Zetterström kostet i omegnen af 100 millioner kroner.

Håber på break-even i år

Orange skriver i en pressemeddelelse, at selskabet nåede break-even i februar i år - tre måneder efter planen. Monique Moullé-Zetterström indrømmer dog, at det bliver vanskeligt at nå break-even for hele 2002.

- Vi skal naturligvis arbejde hårdt for at nå målet om break-even i 2002, men vi tror på det i og med, at vi ikke skal foretage de samme investeringer igen, siger Oranges topchef.

Det britiske analyseinstitut, Analysys, der siden 1985 har analyseret det europæiske telemarked, anslår, at væksten i mobilbranchen i 2001 lå på 12 procent.

Firmaet forudser imidlertid, at 2002 bliver mobilbranchens ringeste år nogensinde med blot fire procents vækst i Vesteuropa.

Men det får ikke Monique Moullé-Zetterström til at ryste på hånden.

- Jeg er generelt set enig i, at det bliver et hårdt år, men samtidig forventer vi, at investeringerne fra i fjor vil tiltrække nye og bedre kunder. Med den brede dækning i Danmark forventer vi blandt andet at få flere erhvervskunder, siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere