Virtuel hjælp til lederen

LeadingCapacity er et onlineredskab til lederen, der har brug for kontant viden om ledelse her og nu uden at skulle på kursus eller spørge nogen til råds.

Kravene til lederen af i dag stiger og stiger, og lederne får stadig mere travlt, mens de råber og skriger på værktøjer til at løse de problemer, der opstår i dagligdagen. På den baggrund startede den danske hjemmeside www.leadingcapacity.dk, som er et videncenter om ledelse.

? Vi kunne se, at lederen efterhånden fik al for megen viden kastet i hovedet på nettet, og man skulle bruge for megen tid på at sortere i den viden. Der var simpelthen et behov for at kvalitetssikre viden og sortere den for lederne, siger udviklingsdirektør Anette Poulfelt, der er en af kræfterne bag websiden, som nu har været i luften siden 17. april sidste år.

? Mange ledere i dag er fageksperter, som bliver kastet ud i et ledelsesansvar og pludselig står med et personale. De har meget forskellige indfaldsvinkler og baggrunde, og derfor har de også forskellige behov, siger hun.

Af den grund er tankegangen bag LeadingCapacity at tilbyde en massiv videnbase om ledelse, som lederen løbende kan bruge uanset tid og sted. Ikke som en erstatning for lederuddannelse og kurser, men som et altid tilgængeligt supplement med dansk viden.

? Vores cases er ikke, som det ellers er typisk fra amerikanske mammut-selskaber. Vi har fået ledere i danske virksomheder til at fortælle, hvad de har gjort, og så bruger vi de gode historier til videndeling. Vi mener, at vi i Danmark er så langt, at vi godt kan lære af hinanden, siger Anette Poulfelt.

150 forfattere

Selv om vi står på tærsklen til websidens et-års jubilæum ? og det kunne jo være en god lejlighed til den slags ? vil Anette Poulfelt ikke fortælle, hvor mange brugere, LeadingCapacity har tiltrukket, og hvor stor omsætningen er.

? Men vi udsender 2.000 nyhedsbreve, og vi synes, at virksomheden udvikler sig meget spændende og godt. Vi har gang i mange store projekter, hvor virksomheder har tilmeldt mange brugere, siger hun.

Et abonnement til webstedet koster 3.000 kroner om året pr. bruger, men den pris falder i takt med, antallet af brugere en virksomhed melder til.

For pengene får brugeren adgang til tematekster, cases, artikler, værktøjer og andet. Basen rummer cirka 500 tekster af 150 forfattere samt omkring 500 kommenterede henvisninger til andre steder at hente information om ledelse på nettet.

Skribenterne er individuelt aflønnede og en mangfoldig forsamling, der omfatter virksomhedsledere, personaleansvarlige, journalister, konsulenter samt forskere fra universiteter og handelshøjskoler.

På virksomheden sidder ni mennesker, som er fast tilknyttede hjemmesiden, og styrer og redigerer stoffet. De er en blanding af IT-folk og teoretikere og praktikere på ledelsesområdet, og de forsøger at gøre den megen viden let tilgængelig og anvendelig.

? Vi forsøger at hive fodnoterne væk fra forskerne og salgstalerne væk fra konsulenterne. Ud over vores egne redaktører har vi to fagredaktører, som læser alt igennem, fortæller Anette Poulfelt.

Den ene fagredaktør er hendes egen mand, professor, ph.d. Flemming Poulfelt, og den anden er professor, dr.merc. Henrik Holt Larsen. De er begge ansat på Handelshøjskolen i København.

Nyt projekt på vej

Brugerne kan bruge LeadingCapacity som selvstændige brugere, der suger viden til sig efter egne behov. Men de kan også tilmelde sig i grupper og på den måde danne en netværksgruppe i virksomheden, der får sit eget lukkede forum, hvor man kan dele råd og viden.

Eksisterende netværk på tværs af virksomheder kan på tilsvarende vis også danne deres eget forum for videndeling på hjemmesiden.

Som et forsøg her i foråret vil LeadingCapacity derudover oprette et netværk, hvor man ud over den generelle adgang til viden på siden kan deltage i et kursus i projektledelse, som konsulentvirksomheden Connector leverer.

Idéen er at samle folk i et netværk om et specielt fagligt emne, og hvis den slår igennem hos brugerne, vil LeadingCapacity senere oprette hold i eksempelvis forretningsudvikling eller coaching. På den måde kan kursisterne opretholde deres netværk og holde deres viden ved lige også efter kurset.

? Kunsten er at fortsætte læringen og bibeholde lysten til at blive ved med at udvikle sig, også efter sidste time. Så hvis man kan fortsætte i et netværk omkring det kursus, man har taget, så er der meget vundet, mener Anette Poulfelt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere