Brandts fremtid på vej mod afklaring

Advokattilsynet i det betalingsstandsede Brandts Ventures forventer en afklaring af selskabets fremtid i løbet af marts måned. Betalingsstandsningen er i skifteretten forlænget med tre måneder.

Arbejdet med at rydde op i det børsnoterede ventureselskab Brandts nærmer sig en afslutning. Selskabet fik i går forlænget betalingsstandsningen med tre måneder frem til 26. maj, men advokattilsynet vurderer, at der formentlig kommer en afklaring væsentligt hurtigere.

- Jeg regner med, at vi i løbet af marts har fået afklaret, om vi kan gennemføre en refinansiering af selskabet, siger en yderst fåmælt Troels Tuxen, der er tilsynsførende advokat i boet.

Forhandlinger med investorer

Ifølge en meddelelse til Københavns Fondsbørs er formålet med forlængelsen af betalingsstandsningen at fortsætte igangværende drøftelser med en række mulige investorer om at videreføre driften i Brandts-selskabet.

Planen, som har været til gennemsyn hos selskabets bankforbindelse, der også er væsentligste kreditor, indebærer blandt andet, at en væsentlig del af gælden og de pantsatte aktiver fjernes fra balancen.

Derudover skal Brandts tilføres flere penge til drift og til en akkord med selskabets usikrede kreditorer.

Ifølge Troels Tuxen forhandles der primært med danske men også udenlandske investorer om at skyde kapital i en genopretningsplan.

Hvem de mulige investorer er, ønsker han ikke at komme nærmere ind på.

Stadig aktiver til salg

Troels Tuxen oplyser, at man stadig ligger inde med en større aktiepost i selskabet E-Billet, som det endnu ikke er lykkedes at afhænde.

Hvad angår gælden i Brandts, så ønsker Troels Tuxen ikke på nuværende tidspunkt at kaste lys over, hvor store krav der er mod selskabet.

- Vi har et præcist overblik over samtlige gældsposter, men det vil jeg ikke løfte sløret for endnu, siger han.

Brandts anmeldte betalingsstandsning sidst i november, efter en fusion med Growth.dk, der har tidligere Oticon-topchef Lars Kolind for bordenden, gik i vasken.

Forud for sammenbruddet var gået et katastrofalt halvår for Brandts Ventures, der tabte 112,3 millioner kroner på få måneder. Kort tid før betalingsstandsningen var en realitet, lød det forventede underskud for hele året på minus 161 millioner kroner.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til ny platform i Azure

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics

A/S Bryggeriet Vestfyen

IT-Architect /Administrator

Banedanmark

Data Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere