HP-arving lancerer alternativ til fusion

Blot en måned før, aktionærerne i HP og Compaq skal stemme om en eventuel fusion, har HP-arvingen Walther B. Hewlett, udsendt en rapport, der argumenterer for, at aktionærerne bliver rigere af at stemme nej.

Hewlett-familien fortsætter sin indædte kamp mod fusionen mellem Compaq og Hewlett-Packard.

Tirsdag offentliggjorde Walther B. Hewlett en alternativ strategi vedrørende fusionen, der angiveligt belønner HPs aktionærer med mellem 14 og 17 dollar mere pr. aktie, end fusionen gør. Det skriver The New York Times.

I en rapport på 16 sider præsenterer Walter B. Hewlett sin såkaldte ?focus and execute?-strategi, der skulle kunne øge HPs indtjeningsmargin til 8,4 procent , hvilket er en fordobling i forhold til den margin, der er stillet aktionærerne i udsigt efter fusionen.

Rapporten blev sendt til de amerikanske børsmyndigheder, SEC, samt alle aktionærer som Walther B. Hewletts svar på HP-ledelsens påstand om, at han ikke havde noget strategisk alternativ til fusionen.

HP-ledelsen med Carly Fiorina i spidsen har allerede stemplet rapporten som noget forhastet makværk.

I en meddelelse beskriver selskabet således Walther Hewletts plan som ?hurtigt flikket sammen i forsøget på at tilfredsstille dem, der sætter spørgsmålstegn ved hans mislykkede forsøg på at levere et levedygtigt alternativ til fusionen.?, skriver The New York Times.

Afgøres 19. marts

Walther B. Hewlett, der er søn af HPs ene grundlægger William R. Hewlett, vil sammen med sine søskende, Eleanor Hewlett Gimon og Mary Hewlett Jaffe, stemme imod fusionen.

Familien ejer - sammen med familiefondet William R. Hewlett Revocable Trust - mere end 100 millioner aktier i selskabet, eller godt fem procent af hele selskabet, som er verdens næststørste computerproducent.

Ind til videre har Walther B. Hewlett alliereret sig med aktionærer, der tilsammen ejer 18 procent af aktierne i HP.

På et aktionærmøde den 19. marts skal HPs aktionærer stemme for eller imod fusionen. Dagen efter tager aktionærerne i Compaq stilling til fusionen.

Relaterede links

Vote No on HP Compaq
Vote the HP way




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere